Nova vest
Fudbal

Subota, 29.12.2018.

14:32

Ronaldo ne prašta, Juventus pobedio i Sampdoriju

Sve u znaku broja dva u sudaru Juventusa i Sampdorije. Dva VAR-a, dva penala i dva gola Kristijana Ronalda, najzaslužnijeg za pobedu šampiona od 2:1.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Ronaldo ne prašta, Juventus pobedio i Sampdoriju
Photo by Tullio M. Puglia/Getty Images

Juventus je protiv Đenovljana ostvario četvrtu uzastopnu pobedu u prvenstvu, dok je Sampdoriji ovo bio šesti neuspeh od početka sezone u Seriji A.

Juventus je veoma rano, tačnije u drugom minutu stigao do prednosti. Kristijano Ronaldo je dobio loptu u blizini kaznenog prostora, krenuo je korak dva sa loptom, namestio se na udarac i raspalio po lopti sa ivice kaznenog prostora. Udarac je bio snažan i precizan. lopta je završila u mreži kraj leve stative i Juventus je poveo.

U 33. minutu sudija Paolo Valeri je posle jednog kornera za Sampdoriju, pokazao na belu tačku, jer je neko od odbrambenih igrača šampiona neoprezno igrao rukom. Konsultovan je VAR i sudija je potvrdio odluku, a Fabio Kvaljarela bio precizan - 1:1.

Juventus je imao još nekoliko prilika u kojima su se našli Đorđo Kjelini, Ronaldo i Blaz Matuidi, ali do pogotka i pobede stigli su takođe posle dosuđenog jedanaesterca.

Posle gužve u kaznenom prostoru gostiju u 62. minutu, lopta je u ruku pogodila odbrambenog igrača Sampdorije, ponovo je Valeri konsultovao VAR studio i dobio potvrdu za penal kojeg je Ronaldo koji minut kasnije pretvorio u pogodak.

Bio je to njegov 14. gol na 19 utakmica u Seriji A, a ovim trijumfom Juventus je oborio klupski rekord jer nikada nije imao 53 od mogućih 57 bodova.

U samom finišu, tačnije u drugom minutu nadoknade, Sampdorija je preko Rikarda Saponare postigla gol, ali je arbitar Valeri posle nekoliko minuta konsultacija sa sudijama iz VAR studija poništio pogodak uz velike proteste gostujućih igrača.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve