Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 24.12.2018.

17:50

Adrijano: Igrao bih fudbal samo u Brazilu, ne mogu daleko od dece

Nekadašnji veliki talenat i napadač Intera Brazilac Adrijano rekao je da nije potpuno odustao od fudbala, a otkrio je i sa kim bi bio dobar par u napadu Intera.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Adrijano: Igrao bih fudbal samo u Brazilu, ne mogu daleko od dece
Getty images

Adrijano je igrački bio aktivan 2016. godine kada je nastupao za Majami junajted, a pre toga je igrao za brojne evropske i brazilske klubove.

Jedan od najjačih utisaka je bio odlazak u Italiju, gde je 2001. godine po prvi put pojačao Inter.

"Znam koliko sam bio dobar i znam da sam radio važne stvari. Nisam mogao da verujem u to kad sam prvi put došao u Italiju u Inter. Sećam se samo da sam gledao sve u svlačionici od Sedorfa do Materacija. Sećam se i da me je Ronaldo lepo dočekao u svoj dom. Živeo sam u hotelu i on me je pitao da li bih se preselio kod njega. Lep gest", rekao je Adrijano za DAZN sports.

Adrijano ističe da je atmosfera u svlačionici bila odlična, a da je legenda "neroazura" Havijer Zaneti bio primer van terena. Predsednika Intera "Imperator" opisuje kao drugog oca, nakon što mu je biološki otac preminuo.

Međutim, to ipak nije sprečilo Adrijana da posrne i ne ispuni svoj potencijal do kraja, za čime žale mnogi ljubitelji fudbala.

Usledili su problemi sa alkoholom, povratak u Brazil, pa kratka selidba karijere opet u Evropu pre nego što se 36-godišnjak vratio u Južnu Ameriku.

"Sad sam srećan sa prijateljima u porodicom u Riju, živimo normalnim životom. Nisam se penzionisao, samo sam odlučio da pauziram. Ako postoji šansa da se vratim igranju, iskoristiću je, ali samo u Brazilu. Ne mogu daleko od troje dece", kaže Adrijano.

Pohvalio je i trenutnog kapitena crno-plavih Maura Ikardija. "Ikardi je odličan igrač i još je mlad. On i ja bismo bili opasan par na terenu", naglasio je "Imperator".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve