Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 24.12.2018.

16:15

"Zahvaljujući Vokriju je kosovski fudbal međunarodno priznat"

Vlada tzv. Kosova usvojila je predlog tamošnjeg ministra za sport, kulturu i omladinu Kujtima Gašija da Fadilj Vokri dobije priznanje počasnog građanina.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Vokri, nekadašnji igrač Partizana je to priznanje posthumno dobio za doprinos razvoju i promociji sporta.

Njegovoj porodici će shodno tome biti mesečno isplaćivan i novčani iznos od hiljadu evra.

"Vokri je dao veliki nemerljiv doprinos razvoju fudbala na Kosovu, što kao aktivni igrač, što kao predsednik fudbalskog saveza. Zahvaljujući njegovom zalaganju, došli smo do toga da je kosovski fudbal potpuno internacionalizovan", rekao je Gaši, a prenosi Koha ditore.

Na ovaj način, istakao je on, kosovska administracija je htela da mu pokaže zahvalnost za sve što je uradio. Vokri je preminuo devetog juna ove godine od posledica srčanog udara. On je tri sezone proveo u Partizanu, odigrao je 55 prvenstvenih utakmica i postigao je 18 golova.

"To su najlepše tri godine u mojoj karijeri, nikad neću moći da zaboravim. O Partizanu sam mislio sve najbolje i pre nego što sam došao u Beograd, a ono što sam doživeo bilo je mnogo lepše od toga",
rekao je Vokri pre nekoliko godina. U karijeri još nastupao je za Prištinu, Fenerbahče, Nim, Burže i Monluson, gde je i završio karijeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve