Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 24.12.2018.

10:37

Preminuo bivši trener Hajduka Stanko Poklepović

U Splitu je posle duge i teške bolesti u 80. godini preminuo bivši trener Hajduka Stanko Poklepović.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Preminuo bivši trener Hajduka Stanko Poklepović
Foto: Screenshot/YouTube/Ozren Marsiæ

Poznat kao jedan od najvernijih vojnika splitskog kluba, Poklepović je na trenersku scenu stupio sedamdesetih godina prošlog veka u matičnom Splitu, potom je vodio Solin, koji je doveo do Druge lige.

U Hajduku je bio angažovan prvi put od 1984. do 1986. kada je forsirao napadački fudbal davši šansu mladim talentima kakvi su bili Aljoša Asanović, Stjepan Andrijašević, Joško Španjić i drugi.

Bio je trener splitskih "bilih" i od 1991. do 1993, te 2010. i 2015.

U bogatoj karijeri vodio je klubove poput Persepolisa, Sepahana, Damaša, Budućnosti iz Podgorice, Borca iz Banja Luke, Apoela, Osijeka, ferencvaroša, bio je i pomoćnik Tomislava Ivića u Al Itihadu u Ujednjenim Arapskim Emiratima. U 1992. je bio i na kormilu reprezemntacije Hrvatske.

Vest o smrti Stanka Poklepovića rastužila je njegove prijatelje, posebno bivšeg trenera Dinama i nekadašnjeg selektora Hrvatske, Ćiru Blaževića.

"Jako me je pogodila vest, želostan sam, otišao je fudbalski poeta. Pamtiću ga po prijateljstvu, srdačnosti, neposrednosti. Da kaže uvek ono što misli i obogati trenersko znajje drugih kolega. Ma to su najlepše fudbalske uspomene. Nama je svima napravio put u Iranu. Došao sam u Persepolis posle njega, tamo je bio jako popularan. Bio sam u bolnici kada je bio u Zagrebu, imali smo pravi prijateljski odnos", izjavio je Blažević za "Indeks".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve