Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 24.12.2018.

10:04

Niko kao Novak: Od turnira zaradio 125 miliona dolara

Novak Đoković se u 2018. godini vratio na tron svetskog tenisa, ali i na čelnu poziciju po ukupnoj zaradi od turnira u karijeri.

Izvor: B92

Autor:B92

Niko kao Novak: Od turnira zaradio 125 miliona dolara
Photo by Justin Setterfield/Getty Images

Posle pauze koju je imao u drugoj polovini 2017. godine, Đoković se u januaru vratio na teniske turnire, ali praktično tek je od leta krenula serija pobeda.

Trijumf na Vimbldonu, u Sinsinatiju, na US Openu, kasnije i u Šangaju, doneli su Đokoviću veliki broj poena, ali i pozamašne nagrade, pa je 2018. završio sa 15,96 miliona dolara u džepu.

To je bilo dovoljno da sa čelne pozicije liste igrača sa najvećim zaradama od turnira, potisne Rodžera Federera, koji je u godini koja polako ističe, osvojio 8,62 miliona dolara, nešto manje nego Rafael Nadal (8,66), koji nije ni igrao posle US Opena na kojem se povredio.

Novaka uskoro očekuje povratak na teren. Biće to na egzibiciji u Abu Dabiju, od 27. do 29. decembra.

Na "Mubadala svetskom šampionatu" igraće od polufinala, 28. decembra sa boljim iz duela Dominik Tim - Karen Kačanov, da bi od 31. decembra do 5. januara igrao na prvom turniru sezone u Dohi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve