Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.12.2018.

22:45

Očajni penali Lestera, Siti uz mnogo sreće do polufinala Liga kupa

Fudbaleri Mančester sitija plasirali su se u polufinale Liga kupa pošto su pobedili Lester siti posle boljeg izvođenja penala.

Izvor: B92

Autor:B92

Očajni penali Lestera, Siti uz mnogo sreće do polufinala Liga kupa
Photo by Clive Mason/Getty Images

Regularni deo utakmice završen je nerešeno 1:1, da bi "Građani" dobili penal seriju sa 3:1, najviše zahvaljujući očajnim šutevima domaćih igrača.

Šuteve za domaćina promašili su Fuhs, Medison i Sojunču, jedini strelac bio je Megvajer u prvoj seriji, dok su na drugoj strani pogađali Gindoan, Žezus i Zinčenko, a "panenku" promašio Rahim Sterling.

Arijanet Murić, golman Sitija koji nastupa za reprezentaciju takozvanog Kosova, imao je odličan nastup i odbranio dva penala protivničkim igračima.

Utakmica na "King Pauer stadionu" očekivano je protekla u terenskoj dominaciji gostiju, koji su stigli i do ranog vođstva. Kevin de Brejne je u 14. minutu fantastično šutirao sa nekih 20 metara i pogodio donji levi ugao.

Početkom drugog poluvremena prilike za "Građane" propustili su Serhio Aguero i Rijad Mahrez, posle čega je usledila kazna.

Ndidi je poslao odličnu loptu preko odbrane do Marka Olbrajtona, rezervista Lestera je idealno primio i onda poslao u suprotni gornji ugao za 1:1.

Iako je tim Pepa Gvardiole imao još nekoliko polušansi do kraja, nije uspeo da ugrozi rivala i tim rezultatom je završen regularni deo, posle čega su usledili jedanaesterci.

Do polufinala je stigao i Barton koji je minimalnim rezultatom eliminisao Midlsbro.

U preostala dva četvrtfinalna susreta sastaju se Arsenal i Totenhem, odnosno Čelsi i Bornmut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve