Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.12.2018.

13:38

Kokeza: Ovo rukovodstvo želi nešto što se nije dogodilo 20 godina

Slaviša Kokeza, predsednik Fudbalskog saveza Srbije, rekao je da je sezona bila uspešna i da ovo rukovodstvo ima jasne ciljeve.

Izvor: B92

Autor:B92

Kokeza: Ovo rukovodstvo želi nešto što se nije dogodilo 20 godina
Starsportphoto

Kokeza je na svečanosti dodele Zlatne lopte naveo da je ostvaren uspeh plasmanom na Mundijal u Rusiji, da je tamo moglo više, ali i najavio visoka očekivanja za naredni period.

"Iza nas je burna godina u kojoj je cilj bio plasman na Svetsko prvenstvo koji je ostvaren. Uveren sam da smo mogli i više, ali se nismo samo mi pitali. U Ligi nacija smo potvrdili najviše ambicije, a ovo rukovodstvo želi ono što se nije dogodilo 20 godina – plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Da posle dve decenije prvi put vežemo nastupe na dva velika takmičenja", rekao je Kokeza.

On je istakao i da se dobar rad Saveza oseća u svim strukturama.

"Na dobrom smo putu. Sve ostale selekcije su takođe ostvarile dobre rezultate, pre svega mlada reprezentacija koja će igrati na Evropskom prvenstvu, što je rezultat dobrog rada svih u Savezu".

Prvi čovek FSS potvrdio je nameru Srbije da se kandiduje za domaćinstvo dva velika takmičenja.

"Zahvaljujući saradnji i pomoći države na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, u planu je Nacionalni stadion, rekonstrukcija stadiona Zvezde i Partizana i izgradnja još nekoliko u drugim gradovima, a sve u okviru kandidature za Evro 2028. i Mundijal 2030", zaključio je Kokeza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve