Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.12.2018.

11:01

"Zamislite Pogbu dok gleda Matića i Ereru kako ne umeju da pogode pâs"

Liverpul je u najvećem engleskom derbiju savladao Mančester junajted 3:1 što je bio povod za novi napad na "Crvene đavole", sada od legendi kluba.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Youtube screenshot/Sky Sports Football

Domaćin je pokazao da razlika između dva tima i dva najveća rivala izražena bodovima apsolutno pokazuje i kolika je razlika u kvalitetu i talentu.

I dok su "redsi" na vrhu tabele, "đavoli" su daleko i od zone Lige šampiona – imaju 19 bodova manje od lidera, a 11 od četvrtoplasiranog Čelsija.

"Liverpul je mnogo bolji, ne možemo da pratimo njihov intezitet i brzinu", priznao je Žoze Murinjo.

A kritike javnosti ovoga puta nisu usmerene ka njemu, već ka igračima. Legende kluba bile su oštre...

"Nekada je Junajted imao napadače kao što je Kantona, koji je loše lopte pretvarao u dobre. Sada ima Lukakua, koji dobre lopte pretvara u loše", rekao je Rajan Gigs.

"U Junajtedu igra mnogo fudbalera koji nisu dostojni ovog kluba. Da neko ne zna ništa o fudbalu, mislio bi da je Junajted prosečan engleski klub, a ne gigant", kazao je Roj Kin.

Murinju se zamera što je Pola Pogbu ostavio na klupi.

"Očekivao sam da budu užasni, ali uvek nekako mislite da može nešto da se drugačije dogodi. Zamislite Pogbu koji sa klupe gleda Matića, Ereru, Felainija i Freda kako ne umeju da odigraju nijedno smisleno dodavanje. Niko od njih ne ume da doda loptu, da je prihvati ili oduzme", kazao je Gari Nevil.

"Ako ti ne treba Pogba, pusti ga da ide. Velika stvar ako ode... Odlazio je već jednom, pa je Junajted preživeo", nadovezao se Kin.

Portugalski stručnjak je u više navrata isticao da igrači daju sve od sebe.

"U tome je problem. Oni daju sve od sebe, ali su loši. Defanzivno – katastrofa. Kupite igrača, vi ste Mančester, ogroman klub", poručio je Kin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve