Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.12.2018.

10:10

De Liht je "Zlatni dečak" 2018. VIDEO

Defanzivac Ajaksa Matijas de Liht dobio je nagradu "Zlatni dečak" za najboljeg mladog fudbalera Evrope u 2018. u tradicionalnom izboru italijanskog Tutosporta.

Izvor: B92

Autor:B92

De Liht je
Foto: Getty Images

Devetnaestogodišnji kapiten velikana iz Amsterdama postao je prvi odbrambeni igrač koji je dobio priznanje započeto 2003. godine.

De Liht je izabran u užoj konkurenciji doskorašnjeg saigrača Džastina Klajverta (Roma), Trenta Aleksander-Arnolda (Liverpul) i napadača Vinisijusa Žuniora (Real Madrid) i Patrika Kutronea (Milan).

On je tako nasledio prošlogodišnjeg laureata i zvezde Pari Sen Žermena Kilijana Mbapea.

De Liht se procenjuje na minimum 60 miliona evra i do leta skoro sigurno napušta Ajaks, jer se za njega interesuju Juventus, Barselona, Bajern i Pari Sen Žermen.

Priznanje "Zlatni dečak" "garantuje" trofejnu karijeru (izuzetak je samo bivši vezista Porta i Mančester Junajteda Anderson) jer su je ranije dobijali zvezde poput Vejna Runija, Lionela Mesija, Serhija Aguera, Iska Alarkona, Pola Pogbe...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve