Nova vest
Fudbal

Nedelja, 16.12.2018.

22:37

Levante osetio Mesijev gnev

Fudbaleri Barselone su na gostovanju Levanteu ostvarili pobedu od 5:0 u 16. kolu španske LaLige.

Izvor: LN

Autor: LN

Levante osetio Mesijev gnev
EPA-EFE/BIEL ALINO

Barselona je desetom pobedom u prvenstvu ponovo izbila na prvo mesto tabele, ispred Sevilje i Atletiko Madrida.

Tim Ernesta Valverdea osvetio se Levanteu za poraz koji im je naneo krajem prošle sezone, kada je na ovom stadionu iznenadio Barsu i slavio sa neverovatnih 5:4.

Po većini najbolji fudbaler svih vremena Lionel Mesi je još jednom pokazao klasu jer je u pobedi svog tima učestvovao je u svih pet golova – tri puta je bio strelac, a u dva navrata asistent.

On je fenomenalno uposlio Luisa Suaresa u 35. minutu kada je Urugvajac "načeo" Levante, a na 2:0 povisio je Argentinac dva minuta pre kraja prvog poluvremena.

Mesi je nastavio da uživa na terenu i dominira, pa je u 47. i 60. minutu sa još dva pogotka povisio na nedostižnih 4:0.

Problem za domaćina postao je još veći kada je Kabako isključen u 77. minutu, a trener Levantea nije mogao da napravi taktičku izmenu jer je prethodno izvršio sve tri promene.

Na konačnih 5:0 povisio je štoper Barse Đerar Pike. On je, u svom stilu, povukao kontru iz sopstvenog šesnaesterca, a na kraju je uspeo i da "izlomi" defanzivce Levantea i iskoristi priliku koju mu je namestio upravo Mesi.

Levante se, i pored ubedljivog poraza, dobro drži na tabeli LaLige i zauzima osmu poziciju.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve