Nova vest
Fudbal

Nedelja, 16.12.2018.

19:41

"Na Brdu kao na Kopaoniku, sutra završavamo prvenstvo – regularno"

Vladimir Bulatović, direktor Superlige Srbije, izjavio je pred utakmicu Čukaričkog i Crvene zvezde da će jesenji deo prvenstva biti regularno završen.

Izvor: B92

Autor:B92

Starsportphoto

Zbog loših vremenskih uslova u prethodnih nekoliko dana i obilnih snežnih padavina u Srbiji, 21. kolo Superlige bilo je u opasnosti jer su mnoge utakmice odložene.

Jedna od njih je bila i ona na Banovom brdu, koja je pomerena sa subote na nedelju, dok nije očišćen teren Čukaričkog.

"Bilo je prilično napeto u prethodnih 48 sati zbog termina svih utakmica – mnogo je bilo odlaganja i pomeranja. Došli smo danas do najtežeg terena i uslova na Banovom brdu. Bila je velika količina snega koju nije bilo moguće otkloniti u jednom danu. Maltene svaki put kada pada sneg ovde je kao Kopaoniku. Najviše zahvaljujući domaćinu Čukaričkom, Zajednici superligaša, Gradskoj čistoći, Zvezdi i svima koji su dali doprinos, uspeli smo da očistimo teren", rekao je Bulatović za televiziju "Arena sport".

Odložene su još neke utakmice, pa će tako Mladost i Rad, Zemun i Dinamo Vranje, kao i Napredak i Radnički igrati u ponedeljak.

"Svi su tereni raščišćeni – u Zemunu, Kruševcu i Lučanima. Sutra će biti završen jesenji deo prvenstva potpuno regularno. Ovi uslovi nisu bili regularni, utakmice su morale da se pomeraju i odlažu".

Veliku buru podigao je susret Partizana i Mačve u Humskoj koji je odigran u katastrofalnim uslovima i završen je bez golova. Iz redova "crno-belih" su pretili istupanjem iz takmičenja, govorili da su postali "nevoljna sistemska žrtva", ali je iz Superlige stigao odgovor da je sve odrađeno po proceduri. Partizan je dobio podršku i od Zvezde, pošto je Zvezdan Terzić takođe za to da se meč ponovi.

"Svi su dali doprinos mehanizacijom i ljudstvom, dali su mogućnost za odigravanje utakmica. Hvala im na tome i verujemo da će na proleće biti mnogo drugačija situacija", zaključio je Bulatović pred duel Čukaričkog i Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve