Nova vest
Fudbal

Nedelja, 16.12.2018.

18:50

Šaćiri je heroj Liverpula, Murinjo nemoćan u derbiju Engleske

Fudbaleri Liverpula savladali su Mančester junajted rezultatom 3:1 u "derbiju Engleske" koji je obeležio 17. kolo Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Šaćiri je heroj Liverpula, Murinjo nemoćan u derbiju Engleske
Foto: Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Liverpul je odigrao sjajnu utakmicu protiv indisponiranog Junajteda i sasvim zasluženo se vratio na vrh tabele, zahvaljujući dvostrukom strelcu i heroju Džerdanu Šaćiriju.

Švajcarski reprezentativac ušao je u igru u 70. minutu i već u 80. bio, doduše uz mnogo sreće, dvostruki strelac za nova tri boda.

"Crveni" su nastavili sa najboljim startom sezone u istoriji kluba, još nisu poraženi u engleskom šampionatu i sada imaju 45 bodova, jedan više od Mančester sitija. Junajted je ostao šesti sa 26 bodova, dok je prvi ispred njega Arsenal sa 34.

Izabranici Žozea Murinja, koji su bili potpuno nemoćni tokom čitavog susreta, zaostaju osam bodova za prvom ekipom koja je na poziciji koja vodi u Evropu, a čak 19 od današnjeg protivnika.

Klop je odlično pripremio meč i krenuo sa napadima od samog starta – posle nekoliko dobrih napada Liverpul je poveo u 24. minutu preko Sadija Manea. Senegalac se ubacio iza odbrane, dobio izuzetno dodavanje Fabinja i lepo loptu sproveo u mrežu.

Momci u crvenim dresovima su napadali sa svih strana, ali su desetak minuta kasnije primili gol posle greške golmana Alisona. Brazilski čuvar mreže je loše reagovao na centaršut Romelua Lukakua, na loptu je natrčao Džesi Lingard i izjednačio.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi domaćini krenuli još ofanzivnije u nastavku. Stezali su obruč, potpuno neverovatno zvuči podatak da su svi igrači u polju barem jednom šutirali ka golu Davida de Hee, a on je kapitulirao pošto je na teren kročio Šaćiri.

Samo tri minuta pošto je zamenio Nabija Keitu, sačekao je odbitak na drugoj stativi i uz mnogo sreće ga poslao u mrežu – lopta je na putu do gola zakačila Ešlija Janga, potom se od prečke odbila iza linije.

Nokautirani su bili "crveni đavoli", nisu mogli da se sastave u tim trenucima, što momak rođen u Gnjilanu koristi u 80. minutu i postavlja konačan rezultat. Opet je fortuna bila na njegovoj strani, gađao je bliži ugao, Baji je želeo da ga izblokira, ali je dovoljno udario loptu da nju nije mogao da dohvati De Hea.

Liverpul je ostvario prvu pobedu protiv Junajteda u Premijer ligi još od 2013. godine, ponovo potvrdivši da je najozbiljniji kandidat za titulu ove sezone.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

149 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

12 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d