Nova vest
Fudbal

Nedelja, 16.12.2018.

18:40

Zvezda u "zimskoj idili" na Banovom brdu overila jesenju titulu

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Čukarički na gostovanju sa 2:1 u poslednjem meču jesenjeg dela Superlige.

Izvor: LN

Autor: LN

Zvezda u
Foto: Starsport

Zvezda je slavila u meču koji je više puta pomeran zbog loših vremenskih uslova, koji je odigran po solidno, ali ne savršeno očišćenom terenu na Banovom brdu.

Fudbaleri i navijači su pre meča zajedničkim snagama pomogli da se teren očisti kako bi se duel odigrao u previđenom roku i ne bi morao da bude dodatno odložen.

Utakmica je počela napadima Zvezde, ali ništa konkretno, sem dva solidna šuta Ebisilija i Simića, nismo videli sve do 24. minuta. Tada je Ben proigrao Boaćija, kojeg je Puškarić slučajno zakačio po nozi i oborio na sneg unutar kaznenog prostora svoje ekipe.

Za Zvezdu je dosuđen pena, koji je realizovano El Fardu Ben svojim desetim pogotkom ove sezone u svim takmičenjima.

Slavlje aktuelnog šampiona Srbije nije dugo trajalo. Čukarički je svom snagom krenuo u napad posle kapitulacije, a to im se i isplatilo. Luka Stojanović je pažljivo posmatrao napad svoje ekipe i iskoristio svoju dobru poziciji kako bi matirao Milana Borjana.

Dva gola za četiri minuta nisu bila dovoljna, a Boaći je svojom igrom i iznuđenim jedanaestercem zaslužio da se upiše u listu strelaca. On je to uradio u 30. minutu kada je Stevanoviću proturio loptu kroz noge.

Tekstualni prenos meča mogli ste pratiti i putem našeg LIVE BLOGA.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Od tog trenutka, pa sve do kraja prvog poluvremena viđena je nešto smirenija igra sa obe strane bez većih prilika.

Na startu drugog poluvremena nije bilo ništa manje zanimljivo nego u prvom. Već na samom startu, u 48. minutu, fauliran je Ebisilio i dosuđen je novi penal za crveno-bele.

Loptu je na belu tačku namestio opet Ben, ali je njegov udarac, ovoga puta, zaustavio golman Čuke Stevanović. Zbog faula nad Ebisiliom Kopitović je zaradio žuti karton, njegov drugi, pa je od tog trenutka domaćin ostao sa igračem manje na terenu.

Od trenutka u kojem su crveno-beli ostali sa igračem više imali su totalnu dominaciju na terenu. Čukarički nije stvorio nijednu priliku do kraja meča, a šanse su se ređale na polovini domaćina. Ipak, nažalost po šampiona Srbije, nije bilo dovoljno konkretnih prilika da se po treći put matira Stevanović.

U poslednjih 20ak minuta crveno-beli su pre svega bili oprezni, ne bi li slučajno dopustili domaćinu da stvori priliku, ali se mora istaći da su propustili i nekoliko prilika da povise svoju prednost i mirnije uđu u završnicu.

Početak prolećnog dela Superlige zakazan je za februar, a do tada svi učesnici srpskog prvenstva idu na pauzu. Crveno-beli na pauzu idu sa prvog mesta, dok je Čukarički četvrti, odmah iza trećeplasiranog Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

370 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d