Nova vest
Fudbal

Petak, 14.12.2018.

12:55

Da nije bilo Borjana, Zvezdin učinak u LŠ bi bio znatno drugačiji

Crvena zvezda ostavila je dobar utisak u debitantskom nastupu u grupnoj fazi Lige šampiona, a za to najviše treba da zahvali Milanu Borjanu.

Izvor: B92

Autor:B92

Da nije bilo Borjana, Zvezdin učinak u LŠ bi bio znatno drugačiji

Golman šampiona Srbije prema statistici InStata, kuće specijalizovane za fudbalsku analizu, u proseku je beležio tri "superodbrane", odnosno po meču je zaustavljao tri stopostotne šanse rivala.

Učinak Zvezdinog čuvara mreže dodatno dobija na značaju kad se uzme u obzir kvaitet kojim rivali raspolažu u ofanzivi, kao i da su protivnici u šest utakmica 63 puta gađali u okvir gola, a savladali su ga 17 puta na šest utakmica.

Borjanu po broju odbrana, ali i "superodbrana" gledaju u leđa svi golmani Starog kontinenta, a prvi iza kanadskog reprezentativca su Jeren Zut iz PSV-a, Samir Handanovič iz Intera i Odiseas Vlahodimos iz Benfike.

Fenomenalne brojke posebno dobijaju na značaju kad se u obzir uzme da je Zvezdina mreža u dva od šest duela ostala mirna, odnosno da je Borjan u Beogradu sačuvao mrežu u susretima sa Napolijem i Liverpulom čime je u velikoj meri doprineo osvajanju četiri boda i ostvarenju istorijskog učinka.

Sjajne igre u grupnoj fazi samo su se nadovezale na impresivan učinak tokom kvalifikacija u kojima je Borjan na pet od osam mečeva ostao nesavladan, pa se sa pravom može reći da je ova polusezona protekla u njegovom znaku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d