Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.12.2018.

21:45

"Mislili su da za šest utakmica nećemo preći centar"

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić zadovoljan je 2018. godinom i kaže da je Zvezda i u Ligi šampiona pokazala da je veliki klub.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Foto: Starsport

Na "Crveno-beloj večeri" Terzić je rekao da su mnogi sumnjali u uspeh njegovog kluba i da su ta loša predviđanja bila neopravdana.

Zahvalio se i svima koji su bili deo uspešne godine kluba kada se Zvezda vratila u Ligu šampiona.

"Kao što je svima poznato, Zvezda je posle 26 godina igrala u proleće u Evropi. Tako smo počeli ovu sjajnu godinu, nastavili osvajanjem titule Početkom jula startovali smo u kvalifikacijama za LŠ iz prvog kola i po prvi put u istoriji takmičenja desilo se da ekipa koja startuje iz prvog kola uđe u Ligu šampiona. Desio se Salcburg, po mnogima istorijska utakmica što i jeste i ostvarenje snova svih zvezdaša. Dočekali smo LŠ i nešto što su mnogi pre tri, četiri godine zamišljali kao imaginaciju", rekao je Terzić.

On je istakao da se mnogo sumnji "raspalilo" i po odlasku u Monako, na žreb.

"I kad smo videli 'grupu smrti' rekli su da Zvezda neće preći centar u šest utakmica. Zvezda je opet pokazala koliko je velika. Ne samo da smo prešli centar, nego smo u grupi velikana evropskog fudbala osvojili četiri boda. Postigli smo pet golova i pokazali već protiv Napolija da utakmice na našem stadionu neće nikom biti lake. Utakmica protiv Liverpula je nešto što će se prepričavati decenijama i nešto na čemu će nove generacije navijača Zvezde stasavati"
, rekao je direktor Zvezde.

Ponovio je da su sportski rezultati generator uspeha, da je dug kluba smanjen, podsetio na neke od infrastrukturnih poboljšanja i kako je Zvezda dobila licencu za LŠ.

"Pored svega smo uradili i grejanje terena što je bila naša obaveza prema UEFA jer su nam na reč dali licencu za Ligu šampiona... Sve ovo ne bismo mogli bez mira u timu i dobre atmosfere, ali i svih onih koji su učestvovali i kojima se zahvaljujem", naglasio je Terzić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

12 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d