Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.12.2018.

20:45

Spektakularna LŠ – dva gola Tadića, Fekir uveo Lion u 1/8f, kiks MU

Poslednje veče grupne faze Lige šampiona donelo nam je spektakularnu završnicu, a u jedinom meču koji je odlučivao o osmini finala Lion je izborio drugu fazu.

Izvor: AK

Autor: AK

Spektakularna LŠ – dva gola Tadića, Fekir uveo Lion u 1/8f, kiks MU
Foto: Tanjug/P Photo/Efrem Lukatsky

Francuski klub je golom Nabila Fekira izjednačio na 1:1 protiv Šahtjora u Kijevu i osvojio drugo mesto u Grupi F iza Mančester sitija.

Šahtjor je poveo golom Moraeša na asistenciju Ismailija u 22. minutu, taj rezultat vodio je Ukrajince u nokaut fazu, ali nisu odoleli gostima do kraja.

Sredinom drugog poluvremena Nabil Fekir postiže sjajan gol uprkos dvojici igrača Šahtjora "na leđima" i donosi Lionu remi u Kijevu vredan osmine finala elitnog takmičenja.

U drugom meču grupe, Siti je posle preokreta savladao Hofenhajm 2:1. Gostima je bila potrebna pobeda da bi imali šansu za plasman u Ligu Evrope, i stižu do vođstva u 13. minutu, golom Andreja Kramarića iz penala u 16. minutu.

Međutim, u nadoknadi prvog poluvremena Leroj Sane postiže sjajan gol iz slobodnog udarca sa 1:1, da bi pola sata pre kraja iskoristio sjajnu asistenciju Rahima Sterlinga i drugim pogotkom doneo preokret "građanima".

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Veče je obeležio spektakularan remi Ajaksa i Bajerna 3:3 u Amsterdamu, gde je Dušan Tadić bio dvostruki strelac, a domaćin u poslednjih pet minuta ispustio prvo mesto u grupi.

Bajern je poveo već u 13. minutu preko Roberta Levandovskog, da bi Tadić izjednačio u 61. posle fantastične timske akcije Ajaksa u stilu Barselonine tiki-take.

Sedam minuta kasnije Ajaks ostaje sa igračem manje zbog isključenj Vobera, ali već u 75. crveni karton dobija i Tomas Miler zbog brutalnog starta.

Osam minuta pre kraja Boateng pravi penal za Ajaks, koji realizuje Tadić i donosi "kopljanicima" rezultat za prvo mesto. Međutim, nije prošli ni pet minuta, a Taljafiko obara Alkantaru, pa Levandovski takođe drugim golom poravnava.

U poslednjem minutu regularnog dela meča Kingsli Koman sjajnim udarcem donosi novi preokret, ovaj put Bajernu, ali u petom minutu nadoknade Taljafiko se iskupljuje i na asistenciju Huntelara donosi Ajaksu zaslužen bod.

U drugom meču grupe Benfika je u utakmici bez rezultatskog značaja savladala AEK 1:0, golom Aleksa Grimalda iz penala u 88. minutu meča u Lisabonu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Veliki kiks napravio je Mančester junajted porazom u Valensiji 2:1, jer je Jang Bojs neočekivano nadigrao Juventus istim rezultatom, pa su "Crveni đavoli" propustili šansu da osvoje Grupu H.

Junajted je bio bezopasan u prvih pola sata na Mestalji, nije uputio nijedan šut, dok je u međuvremenu Karles Soler sjajnim udarcem po zemlji matirao Romera za vođstvo Valensije u 17. minutu.

Krajem prvog poluvremena Pol Pogba je promašio gol sa tri metra, a kazna je usledila na startu drugog poluvremena kada Fil Džons užasnom reakcijom postiže autogol za 2:0 za domaćina.

U samoj završnici Markus Rašford glavom trese mrežu Valensije, ali je uspeo samo da ublaži poraz Junajteda, pa Valensija stiže do pobede vredne Lige Evrope.

U međuvremenu, Juventus je razočarao u Bernu gde je potcenio Jang Bojs, a domaći tim to kaznio sa dva gola iskusnog Giljoma Oroa za 2:0 sredinom drugog poluvremena.

Deset minuta pre kraja Ronaldo asistira šesti put u sezoni, a Dibala sjajnim udarcem smanjuje na 2:1 i postavlja konačan rezultat.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ranije su odigrani mečevi u Grupi G gde su Real i Roma pre ovog kola obezbedili osminu finala, i to Španci kao prvi, a Italijani kao drugi u grupi. Oba tima su izgubila u poslednjem kolu, a CSKA je uprkos neverovatnoj pobedi 3:0 u Madridu ostao bez Lige Evrope.

Tok mečeva u grupama E, F i H možete pratiti u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d