Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.12.2018.

11:57

LŠ: Šeširi gotovo poznati, ko će s kim u osmini finala?

Pred poslednje utakmice u grupnoj fazi već su skoro poznati šeširi za osminu finala Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

LŠ: Šeširi gotovo poznati, ko će s kim u osmini finala?
Photo by Getty Images/Getty Images

Srpski predstavnik Crvena zvezda nije uspeo da prezimi u Evropi, ali je ostavila dobar utisak u grupi smrti iz koje su dalje prošli Pari Sen Žermen i Liverpul.

Još jedno slobodno mesto ostalo je za nokaut fazu – u F grupi u Šahtjor i Olimpik Lion međusobno odlučuju o drugom mestu.

Bez obzira na sve ulog za dva tima je veliki, a Ukrajince samo trijumf vodi u među 16 najboljih u Evropi pošto Lion ima dva boda više.

U ostalim grupama moguće su rotacije prvoplasiranog i drugoplasiranog, ali će one biti teško izvodljive. U grupi E Bajern ima dva boda više od Ajaksa, pa će dva tima u direktnom duelu odlučivati o tome ko će u prvi šešir.

Grupu H trenutno predvodi Juventus sa 10 bodova, Mančester junajted ima 8, ali je teško očekivati da će "Stara dama" izgubiti od Jang Bojsa u gostima i prepustiti čelo "Crvenim đavolima".

Žreb za osminu finala na programu je u ponedeljak u podne po našem vremenu i ponovo će biti poludirigovan jer po pravilima UEFA ni u ovoj fazi takmičenja ne mogu da se sastanu klubovi iz iste zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve