Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.12.2018.

23:17

Kapa dole Borjanu, Gobeljić golgeter, Marin je klasa, Joveljić nada

Fudbaleri Crvene zvezde završili su takmičenje u Ligi šampiona porazom od Pari Sen Žermena u Beogradu.

Izvor: P.T.

Autor: P.T.

Kapa dole Borjanu, Gobeljić golgeter, Marin je klasa, Joveljić nada
Foto: Starsport

Crveno-beli se nisu obrukali, odigrali sveukupno dobar meč s obzirom da je na drugoj strani bio jedan od najskupljih timova sveta.

Nekoliko igrača se izdvaja po odličnim partijama, a nekoliko i ne može da se pohvali – to izgleda ovako:

Milan Borjan – Koliko je mogao, toliko je i uradio. Kod prvog gola nije mogao ništa, dok ga je kod drugog Nejmar potpuno nadigrao. Ni kod trećeg prvi golman Zvezde nije mogao mnogo... Ono što je mogao uradio je dobro, ono što nije bilo do njega – bio je gol.

Milan Rodić – Toplo-hladno, nešto na šta nas je Rodić navikao ove sezone. Nije mu bilo lako, ali prečesto je ispadao i kazne su morale da budu tu. U drugom poluvremenu je odlično centrirao kada je lopta došla do Gobeljić koji je postigao gol. Nije mu pripisana asistencija jer je Silva zakačio loptu, ali je srpski igrač sjajno reagovao.

Miloš Degenek – Degenek je odigrao dobru utakmicu. Vidi se da je pravi štoper i odlično se držao u duelima s Kavanijem. Retko koji je izgubio i to je za veliku pohvalu. Kod prvog gola je kasnio na Kavanija, međutim nije mogao ništa. Njegova još jedna dobra rola.

Filip Stojković – Koliko su igrači PSŽ videlo se kod prvog gola kada je Mbape s lakoćom obišao Stojkovića, koji je poznat kao brži fudbaler Zvezde. Stojković nije igrao na prirodnoj poziciji i to je moglo da se vidi. Kao i gotovo svi fudbaleri Zvezdi imao je mnogo bolje drugo nego prvo poluvreme.

Marko Gobeljić – Direktan krivac za drugi gol PSŽ. Loše je intervenisao, kasnije se Nejmar prošetao do gola i savladao Borjana. Borbenost je bila tu, ali to nekada nije dovoljno. Previše grešaka i jednostavno nije imao najbolji meč u prvih 45 minuta. Na početku drugog poluvremena imao je sjajan prodor i pokazao je da u napadu može mnogo više nego u odbrani. Gobeljić je konstantno bio aktivan i dobio je nagradu! Sjajno je zahvatio loptu i u 56. minutu savladao Bufona. Do kraja meča ga je nosila ta energija i popravio je utisak u odnosu na loše prvo poluvreme.

Goran Čaušić – Nije odigrao dobru utakmicu, previše je grešio na sredini terena, a igrači PSŽ znali su to da kazne. Potpuno suprotno od Jovančića, koji je odigrao znatno bolje od svog kolege u vezi.

Dušan Jovančić – Jedan od najboljih fudbalera Zvezde. Jovančić svaki minut na terenu koristi na pravi način. Tako je bilo i protiv PSŽ. Miran na lopti, sa dobrim defanzivnim zadacima. Jednostavno, Jovančić bi do kraja sezona morao da bude standardan u veznom jer je Zvezda mnogo bolja s njim.

Veljko Simić – Nije briljirao. Simić se trudio u prvom poluvremenu, ali malo toga je dobrog odradio. Mučio se da zadrži loptu i često gubio duele. Očekivan zamenjen je u drugom poluvremenu. Umesto njega ušao je Ebesilio.

Marko Marin – Nemac je više puta ove sezone pokazao klasu, a slično je bilo i danas. Ipak, na standarde na koje nas je navikao može se reći da je igrao ispod proseka sve do 56. minuta. Tada je lucidnim potezom izbacio celu odbranu PSŽ, Rodić je dobro centrirao loptu, a Gobeljić je na drugoj stativi postigao gol. Pola gola ide Marinu za sjajno dodavanje. Nemca je u 86. minutu zamenio mladi Dejan Joveljić.

El Fardu Ben – Veoma aktivan u prvih 45 minuta. Ben je bio svuda, njegove asistenciju su uglavnom bile laserski tačne. Dobru partiju iz prvog Ben je preneo i u drugo poluvreme.

Milan Pavkov – Nije dobio mnogo vazdušnih duela, ali je na lopti bio odličan. Retko su mu igrači PSŽ uzimali loptu kada ju je imao u posedu i to mu je veliki kvalitet. Njegov dobar meč, a u 72. minutu ga je zamenio Ričmond Boaći.

Ričmond Boaći (od 72.) – Za dvadesetak minuta nije uradio mnogo. Dobio je priliku, ali je nije iskoristio na pravi način.

Lorenco Ebisilio (od 72.) – Slično kao i Boaći, Ebisilio se nije mnogo video.

Dejan Joveljić (od 86.) – Čim je ušao u igru odmah je oborio Nejmara. Šalu na stranu, za malo vremena na terenu nije ni mogao da ostavio veći trag.

Petar Tadić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve