Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.12.2018.

13:00

Sve, samo ne obična utakmica – u igri je 12.000.000€

Pred susret između Crvene zvezde i Pari Sen Žermena dosta se priča o potencijalnom prolazu, međutim retko ko spominje ogromnu svotu novca koja je u igri.

Izvor: P. Tadić

Autor: P. Tadić

Sve, samo ne obična utakmica – u igri je 12.000.000€
Foto: Starsport

Poznato je da izabranici Vladana Milojevića nisu sigurni ni sa pobedom protiv moćnih Parižana, ali šanse za prolaz u nokaut fazu Lige Evrope postoje.

Zvezda je ulaskom u Ligu šampiona već inkasirala preko 20.000.000 evra, što kroz kvalfikacije, što od premija za grupnu fazu i kasnije osvojenih bodova u takmičenju.

To je zaista velika svota novca, međutim još više može da se zaradi eventualnim prolazom. Rečeno je da Zvezdi pobeda ne garantuje ništa, ali ukoliko se rezultati poklope, klub iz Ljutice Bogdana zaradio bi 2,7 miliona od pobede i 500.000 evra za učešće u šesnaestini finala LE.

Za Zvezdu je ovo meč od 3,2 miliona evra, a za PSŽ je četvorostruko više.

UEFA je obezbedila čak 9.500.000 evra za učesnike osmine finala Lige šampiona, što znači da će dve od četiri ekipe iz grupe C inkasirati pomenutu svotu, plus 2,7 miliona od pobede.

Iz ovoga zaključujemo da PSŽ može da zaradi 12 miliona i 200 hiljada dolara samo od ove utakmice. Klubu iz Pariza igra i remi (900.000), pa bi tako u tom slučaju dobili "samo" 10.400.000 evra.

Crveno-beli su ostvarili veliki uspeh što su u ovakvoj grupi osvojili četiri boda, međutim pobeda nad Liverpulom daje navijačima za pravo da se nadaju uspehu protiv Nejmara, Mbapea i ekipe.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve