Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 10.12.2018.

09:49

Sterling napao medije i poslao snažnu poruku svetu FOTO

Fudbaler Mančester sitija Rahim Sterling optužio je medije da raspiruju rasizam u fudbalu zbog načina na koji prikazuju mlade tamnopute igrače.

Izvor: LN

Autor: LN

Sterling napao medije i poslao snažnu poruku svetu FOTO
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Sterling se nakon meča protiv Čelsija na Stamford Bridžu požalio na rasnu diskriminaciju, da bi zatim na svom Instagram profilu napisao da jedino može da se nasmeje svemu tome "jer ne očekuje bolje".

On je potom otišao korak dalje i opisao način na koji mediji izveštavaju o dvojici igrača, Tosinu Adarabioju i Filu Fodenu.

Uz tekst je postavio i sporne naslove iz medija.

Naslov koji se odnosi na Adarabioja, koji je crnac, fokusiran je na to kako je potrošio 2,25 miliona funti za kuću uprkos tome da nikada nije počeo utakmicu u Premijer ligi. S druge strane, naslov o Fodenu govori kako je kupio kuću od dva miliona funti "za svoju mamu".

"Uzmite dvojicu mladih igrača koji počinju svoje karijere i koji su uradili pravu stvar - kupili su kuće svojim majkama koje su im pomogle da budu tu gde jesu. Ali, pogledajte kako su novine to prenele, kako je ispraćena vest o crnom, a zatim belom igraču", napisao je Sterling.

On je istakao da je ovakvo ponašanje medija neprihvatljivo.

"To je neprihvatljivo. Oni nisu učinili ništa pogrešno. Ovo posepšuje rasizam i agresivno ponašanje", dodao je Sterling.

View this post on Instagram

Good morning I just want to say , I am not normally the person to talk a lot but when I think I need my point to heard I will speak up. Regarding what was said at the Chelsea game as you can see by my reaction I just had to laugh because I don’t expect no better. For example you have two young players starting out there careers both play for the same team, both have done the right thing. Which is buy a new house for there mothers who have put in a lot of time and love into helping them get where they are, but look how the news papers get there message across for the young black player and then for the young white payer. I think this in unacceptable both innocent have not done a thing wrong but just by the way it has been worded. This young black kid is looked at in a bad light. Which helps fuel racism an aggressive behaviour, so for all the news papers that don’t understand why people are racist in this day and age all i have to say is have a second thought about fair publicity an give all players an equal chance.

A post shared by Raheem Sterling x 😇 (@sterling7) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve