Nova vest
Fudbal

Petak, 07.12.2018.

11:36

Teves: Revanš je morao na "Monumentalu", River sada nema pritisak

Fudbaleri Boke Juniors ne žele više da pričaju o neredima u Kupu libertadores, već samo da se koncentrišu na revanš utakmicu finala sa River Plejtom.

Izvor: B92

Autor:B92

Teves: Revanš je morao na
EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Oni su u četvrtak odradili prvi trening na "Santjago Bernabeu", gde će u nedelju od 20.30 igrati revanš sa Riverom.

Utakmica je premeštena iz Buenos Ajresa u Madrid iz bezbednosnih razloga.

"Važno je da budemo mirne glave i da se što pre koncentrišemo na ono što je pred nama, finale Kupa libertadores. Ono o čemu moramo da pričamo je ta utakmica", rekao je napadač Boke Karlos Teves.

U prvoj utakmici na stadionu "Bombonjera", Boka i River odigrali su 2:2. Revanš je trebalo da bude odigran na Monumentalu 24. novembra, ali je odložen pošto su navijači Rivera napali klupski autobus koji je prevozio igrače Boke na stadion.

Posle nekoliko pomeranja termina, Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) je iz bezbednosnih razloga odlučila da se utakmica odigra u Madridu.

"Sve je to sada prošlost. Igraćemo važnu utakmicu, na velikom stadionu i nadamo se da će biti veliki spektakl", rekao je vezni igrač Boke Vilmar Barios.

Nekoliko gradova je želelo da bude domaćin utakmice, ali su se čelnici CONMEBOL odlučili za glavni grad Španije delom i zbog velikog broja Argentinaca koji tamo žive. Očekuje se da će u grad doći desetine hiljada navijača iz Buenos Ajresa.

"Važno je da ovde imamo podršku. Znamo da u Argentini nije lako. Žao mi je navijača, ali nisu igrači krivi. CONMEBOL je odlučio da se finale Kupa libertadores odigra ovde i nisu razmišljali o navijačima i igračima. River je imao mnogo veći pritisak da igra na svom terenu, a sada je 50:50. Na domaćem stadionu finale Kopa Libertadores neke stvari idu protiv vas. Iskreno, misli da je najpravednije da se igra na Riverovom stadionu kao što je planirano. Svaka druga odluka nije dobra za Argentince i južnoamerički fudbal", rekao je Teves.

Očekuju se velike mere obezbedjenja, a španski mediji preneli su da je vodji navijača Boke zabranjen ulazak u zemlju, nakon što je stigao u Madrid, ali je odmah poslat u Argentinu.

"To je važan primer Argentincima. To je poruka da možeš dobro da obaviš stvari ako želiš. To je primer da možeš da zabraniš dolazak nasilnim navijačima ako to želiš", dodao je Teves.

Boka će pokušati da osvoji sedmi trofej Kupa libertadores, čime bi se na prvom mestu po uspešnosti izjednačila sa Independijenteom. Poslednji put Boka je bila pobednik Kupa libertadores 2007. godine.

River je trostruki osvajač tog takmičenja, a poslednji put 2015. godine. Dva velika argentinska rivala do sada nisu igrala u finalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve