Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 06.12.2018.

17:01

Klop i Dajš došli u sukob zbog klizećeg igrača Barnlija

Menadžeri Liverpula i Barnlija Jirgen Klop i Šon Dajš, imali su žestok verbalni okršaj po završetka meča na "Turf Moru" u kojem je Liverpul slavio sa 3:1.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Klop i Dajš došli u sukob zbog klizećeg igrača Barnlija
Photo by Nigel Roddis/Getty Images

Kamere su zabeležile momenat kada su se Klop i Dajš posvađali, a tek kasnije je otkriveno šta je bio razlog za svađu dvojice stručnjaka.

Klop je zamerao sudiji što igrači barnlija igraju oštro na njegove igrače, konkrento prema Džou Gomezu, koji je meč završio sa frakturom levog članka.

Klop je posle meča objasnio da je bio ljut zbog preoštrih startova igrača Barnlija, dok Dajš smatra da je sve bilo po pravilu.

"Rekao sam sudiji posle prvog u seriji oštrih startova, reci im molim te da to ne smeju da rade. To nije bio faul, ali ne smeju tako da uklizavaju. Bilo je to kao u kuglanju jer je usledilo nekoliko padova. Posledica je povreda Džoa Gomeza i izgleda da nije tako naivna", rekao je Klop.

Gomez je pao posle uklizavanja Robija Brejdija, da bi se definitivno povredio posle starta Bena Mea.

"Agresivnost je deo fudbala, ali morate biti oprezni. Prošla su ta vremena zaletanja kod uklizavanja. Neko vam to neće dozvoliti. Svi želimo da pobedimo i svako može da bira način kako će do toga doći, ali neko mora da kaže šta se sme a šta ne sme. Napravi dva koraka još i onda imaš normalan start. Ali ne idi u klizeći sa tolike distance pogotovo kada je teren klizav. Ono što se desilo Džou je nesreća, ali sudije moraju da se pobrinu da se tako nešto ne dešava", dodao je Klop.

Šon Dajš kaže da su ga zbunili Klopovi komentari.

"Bio sam malo zbunjen. Bilo je tu odličnih startova. Jedini koji je bio pod upitnikom je onaj od strane Fila bardslija. Ben Me je fantastično uklizao i mislim da je i Gomez to razumeo. Ako se povredio, želimo mu brz oporavak, ali to nije bila posledica lošeg starta. Naravno da menadžeri smeju da se žale na razne stvari, ali ne bi smeli da izmišljaju pravila. Mislim da nema mnogo onih koji bi voleli da vide fudbal bez uklizavanja", konstatovao je menadžer Barnlija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve