Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.12.2018.

15:45

Povreda Milana Borjana zasenila pobedu Zvezde u Subotici

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Spartak iz Subotice sa 3:1 u 19. kolu Superlige Srbije.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Povreda Milana Borjana zasenila pobedu Zvezde u Subotici
Foto: Starsport

Golove za Zvezdu su dali Marko Gobeljić i El Fardu Ben, za Spartak je strelac bio samo Čečarić pa Subotičani povratak na svoj Gradski stadion posle obnove, nisu proslavili na pravi način.

Zvezda jeste pobedila, ali je senku na pobedu bacila povreda golmana Milana Borjana u drugom poluvremenu.

Prvih desetak minuta meča izgledalo je kao da se igrači još uvek zagrevaju. Bez mnogo tempa i brze igre, pa samim tim i bez uzbuđenja.

Monotoniju je razbila stativa Bena u 12. minutu kada je uštopovao loptu u kaznenom prostoru, ćušnuo je pored Ostojića u suprotan ugao i pogodio okvir gola.

Ćalasan je bio blizu, ispucao je loptu i spasao gol. Od tog trenutka je Zvezda bila bolja, a Spartak se branio sve do 23. minuta i šuta Dunđerskog koji je utrčao po krilu, ali ciljao previsoko.

Samo dva minuta kasnije Ben opet pogađa okvir gola, ovog puta prečku i to je bilo nagoveštaj otvorenije igre i boljeg fudbala dva tima. Zvezda u 36. minutu daje gol kada Simić utrčava po levoj strani, ubacivanjem traži Pavkova koji loptu promašuje glavom.

Ona stiže do Gobeljića koji iz drugog plana ulazi u šesnaesterac i šutira u ćošak. Ostojić je nemoćan, a gosti vode 1:0.

Pet minuta kasnije, Pavkova u kaznenom prostoru obara Ćalasan posle kornera koji je izveo Marko Marin i sudija Danilo Grujić pokazuje na belu tačku. Ostojić skače na jednu, lopta ide u drugu stranu i Beograđani od 41. minuta vode 2:0, što je ostalo na snazi u prvih 45 minuta.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Zvezda je još odlučnije ušla u drugo poluvreme, pritiskala je odbranu Spartaka, ali se najveća drama odvila pred golom gostiju.

Golman Milan Borjan je posle prekida Spartaka u 52. minutu skočio i izboksovao loptu, nezgodno pao posle kontakta sa Jovančićem i nakon nekoliko minuta ukazivanja pomoći morao van terena.

Iznet je na nosilima, a mesto među stativama je zauzeo Zoran Popović. To je oborilo tempo igre, pa je Vladan Milojević od 68. minuta probao malo da "restartuje" svoju ekipu i pritom pruži minute Ričmondu Boaćiju koji je zamenio Pavkova.

Već u sledećem napadu, Hajdin i Simić kombinuju, Simić se ubacuje sa strane, vraća u kazneni prostor gde nalazi Bena koji iz prve levicom pogađa ugao gola Ostojića za 3:0.

Čečarić je u tim trenucima na suprotnoj strani bio nemoćan. Ipak, Spartak u 75. minutu propušta najbolju šansu na meču. Obradović je dobio dugu loptu pred golom Zvezde, iz prve je probao da lobuje Popovića i pogodio je prečku.

Usledilo je nekoliko minuta inicijative Spartaka posle kojih Subotičani nisu uspeli da uđu u gol šansu. Nije uspevala ni Zvezda da ozbiljnije pripreti u poslednjih desetak minuta kada je priliku na terenu dobio i Dejan Joveljić.

Spatak uspeva da postigne počasni gol u 90. minutu. Čečariću se od Miloša Degeneka odbija lopta, pravi sebi prostor, šutira i daje gol kojim u nadoknadi postavlja konačan rezultat.

Zvezda posle ove pobede ima 53. boda i nalazi se na prvom mestu, a Spartak je 12. sa 16 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

154 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve