Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.12.2018.

16:25

Superklasiko ostavio trag – Argentina još jače protiv huligana

Predsednik Argentine Maurisio Makri rekao je da će parlament ovog meseca razmatrati nacrt zakon o borbi protiv nasilja na fudbalskim utakmicama.

Izvor: LN

Autor: LN

Superklasiko ostavio trag – Argentina još jače protiv huligana
Photo by Marcelo Hernandez/Getty Images

Ovakva intervencija predsednika Argentina izazvana je posle incidenta 24. novembra na meču finala Kupa libertadores.

Argentina i ceo svet radovali su se duelu zakazanom za 24. novembar između River Plejta i Boke Juniors, ali zbog napada na autobus koji je na utakmicu vozio fudbalere Boke, utakmica je prvo odložena, pa pomerena i na kraju premeštena u Madrid

Ovaj događaj naneo je veliku štetu južnoameričkom fudbalu i to usred debate o zajedničkoj kandidaturi Argentine, Urugvaja i Paragvaja za organizaciju Svetskog prvenstva 2030. godine.

"Posle skandaloznih dešavanja od pre 10 dana, izlazimo sa novim zakonom koji bi trebalo da se oštrije suprotstavi nasilju i huliganizmu u fudbalu", rekao je Makri.

On je dodao da "ne sme više da se dogodi da fudbalske vlasti odrede da se utakmica Kupa libertadores igra van kontinenta".

Drugi meč finala između Rivera i Boke igraće se 9. decembra od 20.30 na stadionu Santjago Bernabeu u Madridu, čiji je kapacitet 80.000 mesta.

Navijači Rivera su u noći između nedelje i ponedeljka već kupili 25.000 ulaznica, a to će večeras isto moći da urade i navijači Boke.

Druga utakmica finala Kupa libertadores na stadion Santjago Bernabeu neće biti igrana pred punim kapacitet iz bezbednosnih razloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve