Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.12.2018.

09:15

Modrić: Moja pobeda nad Ronaldom i Mesijem je pobeda fudbala

Luka Modrić prvi je okončao desetogodišnju dominaciju Kristijana Ronalda i Lionela Mesija.

Izvor: AK

Autor: AK

Modrić: Moja pobeda nad Ronaldom i Mesijem je pobeda fudbala
Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena)

Hrvat je prvi fudbaler još od Rikarda Kake iz 2007. godine koji je osvojio "Zlatnu loptu" Frans fudbala, a da to nisu Portugalac ili Argentinac.

"Njih dvojica su bili na izuzetnom nivou u poslednjih deset godina. Možda je u prošlosti bilo igrača koji su mogli da osvoje nagradu poput Ćavija, Inijeste ili Snajdera. Ali to se nije dogodilo i ljudi sada gledaju u nešto drugo. Mislim da je ovo pobeda fudbala, srećan sam što sam je ja doneo. Ali ovo je nagrada za sve igrače koji su je zaslužili, a nisu je dobili", rekao je Modrić.

Modrić je ove godine osvojio Ligu šampiona i igrao finale Svetskog prvenstva, a pre "Zlatne lopte" proglašen je za igrača godine u izboru UEFA i FIFA, te bio najbolji igrač Mundijala.

"Dao bih sve svoje individualne nagrade ta titulu prvaka sveta. Nažalost, to se nije dogodilo, ali je čak i taj uspeh što je mala zemlja kao Hrvatska ostvarila na SP neverovatan. Ali, ipak bih sve menjao za titulu SP",
dodao je vezista Real Madrida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve