Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.12.2018.

23:25

Počela saslušanja zbog sumnji u meč PSŽ – Zvezda

Francusko finansijsko tužilaštvo nastavlja istragu povodom sumnji u nameštanje meča 2. kola Lige šampiona između PSŽ i Crvene zvezde.

Izvor: B92

Autor:B92

Počela saslušanja zbog sumnji u meč PSŽ – Zvezda

Parižani su slavili 6:1 na "Parku prinčeva", a Francuzi nameravaju da saslušaju sve argumente advokata kojeg je angažovala Crvena zvezda i da im možda na tom saslušanju predoči dokaze do kojih je Tužilaštvo došlo u dosadašnjoj istrazi, prenose "Večernje novosti.

U ime Crvene zvezde će u narednih nekoliko dana na saslušanju biti čuveni francuski advokat Erik Dipon Moreti, a očekuje se da u Pariz ode i operativni direktor Zvezde Stefan Pantović.

U odvojenim pozivima, biće saslušani predstavnici Pari sen Žermena i dnevnog lista "Ekip" koji je prvi i došao do informacije u Finansijskom tužilaštvu.

Francuske vlasti sumnjaju da je utakmica na "Parku prinčeva" nameštena zbog brojnih uplata navodno u ukupnom iznosu od pet miliona evra da će Zvezda da izgubi sa najmanje pet golova razlike, a koje su navodno vršile osobe bliske srpskom šampionu.

"Novosti" tvrde da će se najkasnije krajem januara znati da li ima dovoljno materijalnih dokaza za pokretanje sudskog postupka zbog navodnog nameštanja utakmice.

Francusko ministarstvo inostranih poslova je navodno sugerisalo sportskim novinarima, pogotovo izveštačima "Ekipa", da ne dolaze na revanš meč Lige šampiona između Zvezde i PSŽ koji se igra u utorak 11. decembra, jer među navijačima srpskog kluba vlada izrazito negativno raspoloženje prema predstavnicima "sedme sile" iz Pariza, koji su svojim informisanjem naneli veliku štetu ugledu srpskog kluba.

Duel Zvezde i PSŽ je od velikog značaja za oba tima, jer Parižanima je potrebna pobeda za plasman u osminu finala, dok crveno-beli i dalje imaju šansu da se plasiraju u Ligu Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve