Nova vest
Fudbal

Nedelja, 02.12.2018.

17:11

Strašan londonski derbi – preokreti, junak Obamejang i pobeda Arsenala

Fudbaleri Arsenala pobedili su Totenhem u gradskom derbiju Londona sa 4:2 u 14. kolu Premijer lige na Emirejtsu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Strašan londonski derbi – preokreti, junak Obamejang i pobeda Arsenala
Getty images

Golove za domaći sastav davali su Pjer Emerik Obamejang, Aleksander Lakazet i Lukas Toreira, a Erik Dajer i Hari Kejn su bili strelci za Totenhem.

Arsenal je odlično počeo jer je Obamejang realizovao penal u desetom minutu, ali su "Pevci" uspeli da preokrenu do poluvremena.

Prvo je Dajer iskoristio oštar centaršut Eriksena do prve stative i glavom prevario Lena za 1:1, da bi Kejn iz penala u 34. minutu doneo prednost Totenhemu.

Drugo poluvreme je bilo skoro potpuno u znaku "Tobdžija". Obamejang u 56. minutu dobija pas od Remzija i bez dvoumljenja gađa sa oko 20 metara. Ugo Loris je mogao samo da proprati loptu pogledom dok ona pogađa sam ćošak njegovog gola za 2:2.

Arsenal je samo nekoliko minuta kasnije mogao do vođstva, jer je u 60. minutu Mustafi šutirao, a sa gol linije je loptu izbacio Dele Ali.

Na odbitak je natrčao Toreira i iz sve snage šutirao, a lopta je "prozujala" pored stative. U minutima koji su usledili meč je lako mogao da ode i na stranu Totenhema.

Posle greške Beljerina Leno je morao da spasava stvari u dve situacije od 60. do 75. minuta, prvo paradom, a onda i fantastičnim istrčavanjem.

Usledio je hladan tuš za "Pevce" u 74. minutu. Kolašinac odlčno oduzima loptu na sredini terena, gura je ka Lakazetu i baš kada je izgledalo da Lakazet ne zna gde bi sa njom, šutnuo je u padu i daje gol.

Lopta je na putu do gola zakačila i Dajera, tek toliko da bude van domašaja Lorisa. Samo tri minuta kasnije Obamejang izvrsnim dodavanjem kroz sredinu po zemlji dodaje Toreiri koji sjajno utrčava iskosa, šutira snažno i postavlja konačan rezultat utakmice.

Do kraja je Totenhem ostao sa igračem manje jer je zbog drugog žutog kartona isključen Jan Fertongen. Arsenal je ovom pobedom preskočio na četvrtom mestu Premijer lige upravo ekipu Totenhema iako i jedni i drugi imaju po 30 bodova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve