Nova vest
Fudbal

Nedelja, 02.12.2018.

14:40

Krstajić: Grupa nije atraktivna, ali je jaka i neizvesna

Mladen Krstajić, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, rekao je da ekipa mora da bude zadovoljna žrebom za kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izvor: PT

Autor: PT

Krstajić: Grupa nije atraktivna, ali je jaka i neizvesna
Foto: Getty Images

"Možemo da budemo zadovoljni. Grupa možda nije toliko atraktivna, ali svakako je dobra, jaka i neizvesna. Portugal kao nosilac grupe i aktuelni prvak Evrope, odosno Ukrajina i mi, selekcije su koje će se boriti za dva mesta koje vode na EURO", rekao je Krstajić, a prenosi zvaničan sajt FSS.

Na žrebu u Dablinu odlučeno je da Srbija igra u grupi B sa reprezentacijama Portugala, Ukrajine, Litvanije i Luksemburga.

"Imamo solidnu grupu, rekao bih ujednačenu kada se radi o prve tri selekcije. Možda je Portugal favorit na papiru, ali isto tako smatram da možemo da pobedimo i Portugal i Ukrajinu. I da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Važno je da u svaki meć uđemo maksimalno ozbiljno, jer imamo kvalitet da ostvarimo cilj", istakao je sportski direktor FSS Darko Kovačević.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će se održati u 12 gradova iz 12 različitih zemalja održaće se od marta do novembra naredne godine.

"Zadovoljni smo žrebom. Portugal je favorit, Ukrajina i mi smo sličnog kvaliteta, a Litvanija i Luksemburg kreću iz malo nezgodnije pozicije. Borićemo se sa Ukrajinom i Portugalom za prva dva mesta, bez namere da potcenimo Luksemburg i Litvaniju koje takođe imaju svoj kvalitet. Moramo dobro da se pripremimo jer se kvalifikacije održavaju praktično u svega nekoliko meseci", kazao je kapiten Aleksandar Kolarov.

Evropsko prvenstvo 2020. igraće se u Amsterdamu, Bakuu, Bilbau, Briselu, Bukureštu, Budimpešti, Kopenhagenu, Glazgovu, Londonu, Minhenu, Rimu i Sankt Peterburgu.

Polufinalni i finalni meč će se igrati na londonskom Vembliju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve