Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.11.2018.

23:19

Milojević: Imamo prolaz dalje, biće borba s PSŽ-om

Vladan Milojević, trener Crvene zvezde, zadovoljan je kako se njegov tim pokazao protiv Napolija, uprkos porazu od 3:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Milojević: Imamo prolaz dalje, biće borba s PSŽ-om
Foto: Starsport

"Imali smo kadrovskih problema uoči utakmice, kao i problema sa organizacijom u prvom poluvremenu. Sigurno da su moja očekivanja bila veća nego što je to izgleda trebalo. U drugom poluvremenu smo pokazalo da smo dobri, ali igrali smo protiv fantastične ekipe Napolija. Čestitao bih igračima, bez obzira na sve probleme sa kojima smo došli", rekao je Milojević.

On je istako da su mnogi igrači želeli na teren po svaku cenu, ali da nije bilo potrebe da se rizikuje.

"Neki su odigrali utakmicu samo s jednim treningom. Jovančić je želeo da igra od početka, Pavkov je isto želeo da igra. Ima još iutakmica važnih ispred nas, kako u Ligi šampiona tako i u našem prvenstvu, zato nisam hteo da razikujem. Ponosan sam i srećan jer treniram igrače kao što je Jovančić koji je imao jedan trening, odigrali su mušku utakmicu i dali sve od sebe"
.

Trener Crvene zvezde je posebno istakao mladog Joveljića, koji je debitavo u Ligi šampiona.

"Dobili smo malog Joveljića koji izrasta u fantastičnog igrača. Videli smo malog Joveljića koji izrasta u fenomenalnog igrača i pred njim je svetla budućnost. Zaslužuje i dobijaće šansu u narednom periodu. To je nešto najbolje što Crvena zvezda u ovom trenutku ima. Sve izmene u drugom poluvremenu su nam pomogle, popravili smo utisak iz prvog. Imali smo šanse u kojima smo mogli da bolje odigramo, ali Napoli je to. Odigrali smo najbolje poluvreme u Ligi šampiona, pored onog s Liverpulom".

Milojević je objasnio s taktičke strane šta je pravilo probleme na terenu.

"Znamo da je leva strana sa Ruijem i Fabijanom u međuprostoru. Nismo problem rešavali kako je trebalo pravilno. Probleme koje smo imali imali smo u malim dijagonalama Hamšika i Alana. Nismo uspeli da vršimo pritisak na njih dvojicu i posle izmena je sve to izgledalo mnogo drugačije. Imali smo problem u organizaciji igre u prvom poluvremenu. Igrao je mali Srnić na toj poziciji, nikad nije igrao tu jer kuburimo sa povredama. Ulaskom Jovančića smo dobili stabilizaciju na sredini terena i mogli smo da kontrolišemo situaciju i lakše doalzimo u ofanzivnu trećinu. Mislim da nije bilo nikakvog iznenadjenja, nismo uspeli da se adaptiramo na taj stil igre. Ali, pričamo o fenomenalnoj ekipi Napolija, kvalitet u svakom slučaju".

Nakon pobede PSŽ nad Liverpulom sve je otvoreno u borbi za osminu finala, a Zvezda i dalje ima šansu da se domogne Lige Evrope.

"Rekli smo i pre, nemam da kažem koja ekpa će da izađe, svaka je različita, sve su veoma dobre. Da budem maksimalno korektan i iskren, ko god prođe apsolutno to zaslužuje. Sve tri ekipe su izjednačene u kvalitetu".


Zvezda je imala sjajnu podršku u Napulju, oko 3.000 "delija" nije napravilo nijedan incident u gradu, niti na stadionu San Paolo.

"Navijači su jedan od najboljeg dela ove naše grupe. Mnogo nam znače. Toliko dobrih stvari smo uradili, a oni imaju veoma veliku ulogu u svemu tome. Bili su jako dobri, svuda u Napulju je bilo mnogo naših navijača iz svih krajeva i želim da ih pozdravim i čestitam im na ponašanju. Još jednom smo pokazali da nismo baš onakvi kako ostali deo Evrope želi da nas prikaže. Videli ste kakve se stvari dešavaju, mnogo gore. Žao mi je što nismo imali prilike da imamo njihovu pomoć u Parizu i Liverpulu. Jedno veliko im hvala. I sada mogu da se čuju, stvarno su fenomenalni".


U poslednjem kolu u Beograd dolazi Pari Sen Žermen.

"Igraćemo pred našim navijačima, a zna se kakav vetar u leđa oni nama daju. Imamo prolaz dalje, samo da svi budu zdravi. Tada ću imati veći izbor igrača, pa ćemo probati da još jednom obradujemo naše navijače. Ovo je Liga šampiona, nismo bili u njoj 27 godina. Stadion će biti pun, kao i do sad, atmosfera vrela. Nema poente za neku motivaciju. Sam rezultat od 6:1... To su dovoljne stvari, imamo dosta motiva za PSŽ", zaključio je Milojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve