Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.11.2018.

23:25

Odbrana podbacila, vezisti nisu "krpili" rupe, samo Marin ne oscilira

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su u Napulju i treći poraz (3:1) u Ligi šampiona. B92 "skenira" njihov učinak na San Paolu.

Izvor: B92

Autor:B92

Odbrana podbacila, vezisti nisu
Foto: StarSport

Da se utakmice igraju samo na stadionu "Rajko Mitić" skor bi verovatno bio bolji, a od startera jedino kod Marka Marina nema oscilacija gde god da je meč.

Odbrana je podbacila, zadnji vezni igrači nisu zatvarali rupe i rezultat 3:1 je nešto časniji poraz od onih u Parizu i Liverpulu.

Borjan – Spašvao je sve što je mogao, odbrana je zakazala više puta. Prvo kod udarca kada je igrač rivala šutirao iz peterca, pa onda i kod gola kada je Hamšik bio sam i već do 28. minuta kada je Kulibali "mrtav hladan pretrčao ceo teren i šutirao glavom pored Degeneka. Primio je tri gola pa opet nije ostavio loš utisak.

Degenek – Nije odigrao na nivou, jednostavno i on i Babić su previše bili uvučeni u kazneni prostor do gola u desetom minutu. Pritisak Napolija je posle toga samo za nijansu popustio pa je ipak bilo prilika i onda je još jedan propust pretvoren u drugi gol u 34. minutu. Treći gol direktno njegova loša procena kod centaršuta za Mertensa što je ovaj "spakovao" u gornji ćošak mreže za 3:0 posle 52 minuta igre.

Babić
– Zarotirao se sa Degenekom i prešao na mesto desnog štopera vrlo brzo od početka utakmice. U 34. minutu to je kažnjeno pa se posle Hamšika i Mertensa po upisao u strelce. Prošla mu je i lopta u 45. minutu kada je srećom nije prihvatio napadač Napolija. Delovao je kao da nema dovoljno razvijenu anticipaciju da bi mogao da igra i protiv nižih i bržih igrača.

Rodić – Pokušavao je da izlazi napred, pozadi je dobro reagovao u 39. minutu kada je zatvorio pokušaj Kaljehona. Posle toga je uglavnom bio uz aut liniju. I kada ostavi Kaljehona u ofsajdu stalno se okretao da bi bolje pokrivao prostor do svog igrača.

Srnić – Formacijski je počeo kao desni bek, pa je to mesto zauzeo Marko Gobeljić koji je počeo kao par Krstičiću u redu zadnjih . Sa te strane je prošao centaršut za drugi gol. Srnić je dobro presekao kontru Insinjea nešto kasnije u 42. minutu. Zamenio ga je Jovančić.

Krstičić – Gotovo nije imao lopti u sredini da bi organizvao napad, a Napoli je najveću razliku pravio kombinacijama u prostoru od 30 metara do 16 metara od gola Zvezde bar u prvom delu igre. U drugom poluvremenu je Marin vukao napad. Krstičić je užasno šutirao sa ivice 16 metara u 68. minutu kada je bio u relativno dobroj poziciji.

Gobeljić
– Vratio se na beka i to nije rešilo problem pozadi. Insinje je uspevao da probija i posle sat vremena je imao izglednu priliku za gol. Do kraja utakmice je bio agresivan na Zjelinskom.

Marin – Jedan kvalitetan igrač ne može da napravi razliku protiv tima kvalitetnih igrača. Marin je to pokušavao, dobro se kretao, ali nije sa loptom mogao da se ušeta u gol, a pravu pomoć od saigrača nije imao. Možda je to i sam video pa je sam prošao nekoliko igrača Napolija pre nego je završnicu prepustio Benu koji je postigao gol.

Simić – Korektno se ubacivao u nekoliko navrata po krilu, imao jedan pokušaj kada je golman Napolija morao da brani, ali je mogao i opasnije da pripreti. U 66. minutu je istrčao kontru koju mu je servirao Jovančić. Centrirao je ali lopta nije stigla do špica.

Ben – U direktnom trku ga je nadtrčao štoper protivničke ekipe Kalidu Kulibali. To je dovoljno reći o njegovom učinku u prvom poluvremenu. Vraćao se pozadi i to je u redu, ali na krilu nije uradio ništa veći deo vremena. Kasnije se premestio u sredinu i igrao je bolje. Dao je gol posle akcije koju je pokrenuo Marin.

Stojiljković – Odsečen, potpuno. Zamenjen je u nastavku i na terenu se našao Dejan Joveljić. Kod Joveljića se vidi da je bilo straha po nekim ishitrenim potezima poput onog iz 80. minuta kada je umesto saigraču dodao loptu protivniku u noge. Možda je mogao i bolje da reaguje posle visoke lopte Jovančića.

Jovančić – Falio je u prvom poluvremenu svojoj ekipi. Borben, ume da povuče loptu, a vukao je povremeno i svoje saigrače napred kada je izašao agresivnije u presing na polovini Napolija. Sjajno je pročitao nameru Marina i ubacio se po krilu u 87. minutu kada je centrirao Joveljiću, ali je napadač ostao malo kratak u skoku.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve