Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.11.2018.

20:30

PSŽ dolazi u Beograd po osminu finala, Liverpul pred eliminacijom

Fudbaleri PSŽ pobedili su Liverpul 2:1 u derbiju petog kola Lige šampiona i stigli na korak od osmine finala.

Izvor: AK

Autor: AK

PSŽ dolazi u Beograd po osminu finala, Liverpul pred eliminacijom
Foto: Getty Images

"Sveci" su slavili pogocima Huana Bernata i Nejmara da Silve u prvom poluvremenu, dok je Liverpul uspeo samo da unese neizvesnost u meč golom Džejmsa Milnera iz penala u nadoknadi prvog dela igre.

Domaćin je poveo već u 13. minutu posle očajne reakcije Virdžila van Dajka u kaznenom prostoru, nakon brze akcije PSŽ preko Veratija.

Nije dobro izbacio loptu posle dodavanja Nejmara u sredinu, ona se dobija do Bernata koji lako trese mrežu.

Uprkos pritisku, Liverpul nije uspevao da kreira opasan napad ispred gola PSŽ, dok je domaćin konstantno pretio iz kontranapada.

Posebno su "Sveci" bili opasni kada su kombinovali Nejmar i Mbape, što im u 37. minutu donosi i novi gol.

Brazilac je izbacio Francuza u prazan prostor po levoj strani, ovaj traži u petercu Kavanija, njegov šut petom brani Alison, ali se lopta odbija do Nejmara koji postaje najefikasniji Brazilac u istoriji LŠ.

U tom trenutku je delovalo da će PSŽ lagano privesti meč kraju, ali u poslednjem minutu prvog poluvremena Liverpul dobija penal.

Mane je izborio sporan jedanaesterac padom prilikom uklizavanja Di Marije, a Milner nije dao šansu Bufonu.

Očekivao se atomski fudbal u nastavku, ali su ljubitelji ove igre ostali uskraćeni za spektakl.

PSŽ je "stao na loptu", a Liverpul nije imao rešenje za odbranu domaćina, pa se tokom drugih 45 minuta uglavnom vodila "rovovska" bitka između dva kaznena, uz povremena manja uzbuđenja u kaznenim prostorima.

PSŽ je u drugom delu u potpunosti umrtvio igru, istupio oštricu Liverpulovog napada pa Mane, Salah i Firmino nijednom nisu konkretno zapretili Bufonu.

S druge strane, Parižani su vrebali iz kontranapada, a golman gostiju Beker je dobrim intervencijama ostavljao "redse" u igri.

Kolo pre kraja PSŽ ima sudbinu u sopstvenim rukama, na drugoj poziciji ima dva boda više Liverpula, a gostuje najslabijem timu u grupi Crvenoj zvezdi.

S druge strane, "redsi" moraju na Enfildu da pobede Napoli kojem je za nokaut fazu dovoljan i remi u Engleskoj. Utakmice su na programu 11. decembra.

Tok meča možete pratiti u LIVE BLOGU B92:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve