Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.11.2018.

18:00

Marin je Zvezdino blago, ali je Napoli mnogo moćniji!

Fudbaleri Crvene zvezde ostali su bez šansi da prođu grupu jer su u petom kolu Lige šampiona poraženi na gostovanju Napoliju – 3:1 (2:0).

Izvor: B92

Autor:B92

Marin je Zvezdino blago, ali je Napoli mnogo moćniji!
Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images

"Crveno-beli" nisu uspeli da ponove partije iz prethodnog dela takmičenja kada su remizirali sa Napolitancima i savladali Liverpul, pa su izgubili šanse da se nađu u osmini finala elitnog takmičenja.

Ekipi Vladana Milojevića ostaje mogućnost da prođu u Ligu Evrope kao trećeplasirani iz grupe, ali će i to biti vraški teško jer u poslednjem kolu moraju da pobede Pari Sen Žermen na svom terenu.

Međutim, Milojević sigurno neće biti nezadovoljan jer su njegovi momci ponovo "skupo prodali kožu" protiv mnogo moćnijeg rivala, a Marko Marin je potvrdio da igrač takve klase dugo nije viđen u našim klubovima.

U drugoj utakmici ove grupe PSŽ je sa 2:1 savladao Liverpul i dodatno "zakuvao" situaciju na tabeli. Napoli sada ima devet bodova, jedan više od "Svetaca", dok je tim Jirgena Klopa trećeplasirani sa šest.

Zvezda je poslednja u grupi sa četiri boda.

Utakmica u Napulju počela je očekivano – velikim pritiskom domaće ekipe koja je već u 5. minutu mogla do prednosti, ali je Milan Borjan spasao svoj tim nakon lukavog udarca petom Drisa Mertensa. Međutim, ni čuvar mreže Zvezde nije imao šanse nekoliko minuta kasnije, kada su Italijani stigli do prednosti.

Posle dve loše reakcije Marka Gobeljića Napoli pogađa za vođstvo – desni bek Zvezde im je omogućio korner, a onda mu je pobegao Marek Hamšik kojem nije bilo teško da iz peterca sprovede loptu u mrežu koju je "preglavao" naš Nikola Maksimović.

Tada je krenuo veliki pritisak Napolitanaca, ali je u 23. minutu Veljko Simić promašio najveću priliku za Zvezdu, nakon divnog poteza Marka Marina.

Kazna je stigla desetak minuta kasnije preko Mertensa – opet je napad prošao po Gobeljićevoj strani, Srđan Babić nije stigao da pokrije Belgijanca, koji sa prve stative vara Borjana.

Do kraja poluvremena igrači Vladana Milojevića nisu uspeli da ozbiljnije priprete, pa su na odmor otišli sa zasluženim zaostatkom.

Milojević je već na početku drugog dela uveo Dejana Joveljića, koji je debitovao u Ligi šampiona, ali je Zvezda novi udarac pretrpela samo nekoliko minuta kasnije. Ponovo je strelac bio Mertens, koji je prevario Miloša Degeneka i pogodio gornji levi ugao.

Međutim, "crveno-beli" se nisu predavali, a kada god bi Marin imao loptu u nogama, činio je nešto dobro. Napravio je pravi spektakl u 67. minutu, kada je magičnom asistencijom omogućio Benu da smanji rezultat.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Razmenio je dodavanja sa Nenadom Krstičićem, okrenuo Kulibalija, a onda pronašao rupu između odbrambenih igrača, posle čega je igrač sa Komorskih ostrva pogodio dalji ugao.

Od tog trenutka srpski šampion je igrao mnogo hrabrije, ali nije mogao do neke ozbiljnije prilike, pa su mreže mirovale do kraja susreta.

Ipak, ono što je važno jeste da će se situacija u grupi C, koja je pre početka takmičenja nazvana "grupom smrti" i u kojoj je Zvezda unapred otpisana, sve rešavati u poslednjem kolu.

Lajv blog utakmice Napoli – Crvena zvezda možete pogledati i OVDE.

Tok meča:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

800 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve