Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.11.2018.

12:37

Italijanski mediji: Ključna pobeda, ako ne prođemo onda smo se**nje

Italijanska dnevna štampa s podeljenom pažnjom prati meč između Napolija i Crvene zvezde, ali je jedno zajedničko – ako Napoli izgubi, "razapeće ih".

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Italijanski mediji: Ključna pobeda, ako ne prođemo onda smo se**nje
Foto: B92/MLj

Od Korijere delo Sporta, preko Tutosporta i Gazete do Il Matina svi opravdano tvrde da je Napoli veliki favorit.

Dok se čak i na ulici ili ulasku u metro mogu sporadično čuti razgovori ljudi i ponavljanje reči "Liverpul" sa oprezom, štampa je nešto jasnija po pitanju ishoda meča petog kola grupe C Lige šampiona.

Najviše pažnje je meču posvetio Korijere koji kao i u utorak na prvih osam strana ima sam Napoli i ono što ga očekuje. Na naslovnoj strani velikim naslovom "Ako ne prođemo...", nagoveštavaju da su ako ne prođu ono što Italijani zovu "coglione", odnosno glupi ili se**nje.

Ančeloti je između ostalog rekao da ne želi alibi, navodi se i da se Mertens i Insinje spremaju da napadnu Zvezdu, koliko su golova dali, ali i reči trenera Zvezde Vladana Milojevića koji kaže da je Ančeloti već osvajao trofej Lige šampiona.

Alan sa stranica Korijerea poručuje da se Napoli pita ko će proći dalje, a novinar Fabio Tarantino ocenjuje i da su tribine San Paola velika prednost "plavih".

Gazeta na naslovnoj strani donosi Juventus i Kristijana Ronalda, dok se u uglu pronalazi naslov koji kaže da Napoliju samo pobeda "završava posao" za prolazak dalje.

Oni procenjuju da će Zvezda igrati u formaciji 4-5-1 sa Stojiljkovićem kao najisturenijim. Iza njega će biti Ben, iza Bena Krstičić i Jovančić a po krilima Srnić i Marin.

Očekuju da desnog beka igra Rašid Sumaila, te da će Zvezdu Napoli napasti u formaciji 4-4-2 sa Mertensom i Insinjeom kao najisturenijima.

"Napadač Napolija je već davao golove u tri uzastopne utakmice i samo su dvojica Italijana imala duži niz. Ali niko nije bolji od Lorenca kod kuće", piše Gazeta, koja kaže da će Insinje pokušati da stigne Inzagija i Del Pjera.

"Nema straha, igraćemo", citiraju Milojevića.

Juventus, Inter, Roma i Real su na naslovnici Tutosporta. Ančeloti sa 13. strane ovog lista kaže da "želi hladnokrvnost" i da je Napoliju za sada dobro išlo u Ligi šampiona. Isti list predviđa da će u Zvezdinom špicu igrati Ben i Stojiljković.

Il Matino nema ni reči o utakmici na naslovnici, ali ima specijal "Napred Napoli" u kome se apostrofira "bombarder Pavkov" i podseća da je Zvezda 1991. osvojila "ušati trofej".

Podseća se i da Ančelotijeva priča sa Zvezdom traje već dugo kao nezavršen roman još od 1988. i čuvene magle, preko sezone 2006/2007 do sada kada, umesto Milana nastupa kao deo Napolija.

Ipak, u prvi plan se stavlja da ako Pari Sen Žermen ne pobedi Liverpul, ovo može da bude ključna pobeda za Napoli. Ukazuje se i na talente Lorenca Insinjea, a deo je posvećen i navijačkom kopu stadiona "San Paolo".

Upravo na ovom stadionu će od 21 sat na teren istrčati igrači Napolija i Zvezde. Italijani imaju šest, Zvezda četiri boda posle četiri kola i motiv da pokaže da nije slučajno stigla do pobede nad Liverpulom pre dvadesetak dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve