Nova vest
Fudbal

Nedelja, 25.11.2018.

16:10

Partizan rekordom sezone "razbio" Dinamo iz Vranja!

Fudbaleri Partizana pobedili su Dinamo iz Vranja na svom terenu u meču 17. kola Superlige sa 6:0.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Partizan rekordom sezone
StarSport

Golove za Partizan su davali Danilo Pantić, Rikardo Gomeš, Đorđe Ivanović i Nemanja Nikolić, ali njihov prvi gol ide na dušu golmana gostiju Uroša Đurića.

Uprkos poziciji na tabeli, Dinamo se u prvih pola sata dobro branio i odolevao domaćinu. Pomagalo je i to što Partizan u tom periodu nije mogao da poveže tri dobra dodavanja.

Urošević je već u prvom minutu sa dva centaršuta nagovestio da će Partizan odmah krenuti agresivno na gol, ali je to bila lažna uzbuna. Prvu solidnu šansu na meču je imao Zakarija Suraka posle kontre Dinama u 19. minutu. Pet minuta kasnije glavom je pored gola gađao i Kosović.

Usledilo je praznih desetak minuta do 35. kada su dobro kombinovali igrači Partizana, Rikardo Gomeš dobio loptu u prostor, vratio je do Nemanje Nikolića, a ovaj šutirao.

Uroš Đurić je odbranio i pokazao se u lepom svetlu i vrlo brzo tu sliku potpuno okrenuo.

Pantić je u 37. minutu šutnuo sa više od trideset metara iskosa. Probao je da pronađe nekoga u petercu iz prekida, lopta je bila nezgodna, skliznula je ispod ruku Đurića, prošla mu kroz noge i Partizan je posle katastrofalnog kiksa golmana Dinama poveo 1:0.

Od tog trenutka su se igrači u crno-belim dresovima opustili i bolje organizovali akcije što je rezultiralo golom u 42. minutu.

Nikolić je na boku dodavanjem isturio Uroševića, ovaj iz prve vratio na peterac do Rikarda, a Gomeš iz prve pogodio bliži ugao za 2:0 koliko je ostalo na poluvremenu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Drugo poluvreme je bilo otvorenije. Partizan je od starta krenuo po treći gol koji je uspeo da postigne u 55. minutu kada je Kosović odložio loptu za Pantića, a ovaj sa ivice šesnaest metara precizno gađao u donji desni ugao gola Đurića za 3:0.

Priliku je potom dobio da zaigra i Zoran Tošić posle nekoliko meseci, dok je Pantića zamenio Đorđe Ivanović. Vranjanci su najbolju šansu za gol propustili u 65. minutu kada je Suraka dobio centaršut na pet metara od gola i bio je sam.

Glavom je slabo šutirao, lopta se odbila od zemlje, a Stojković je odbranio. Dinamo je nastavio da napada i imao još jedan sjajan udarac sa distance koji je Stojković odbranio.

Kada ni to nisu iskoristili, Rikardo je to kaznio svojim drugim golom u 78. minutu. Odličan prijem Tošića na strani, centaršut za Rikarda u petercu i lagana realizacija napadača Partizana.

Od tog trenutka se raspala igra Dinama u odbrani, Nikolić je imao lepu šansu u 83. minutu da postigne i peti gol, a to je uspeo Ivanović u 85.

Tošić je asistirao, Ivanović je prošao po boku, ušao u kazneni prostor i šutirao pored istrčalog Đurića za peti gol i rekord Partizana ove sezone 5:0.

To nije bilo sve. Tošić je novom majstorijom u kaznenom prostoru Dinama pronašao Ivanovića, na njega je naleteo Đurić, ali je sudija pustio prednost. Lopta je stigla do Nikolića, a on je lagano sproveo do mreže u nadoknadi za konačnih 6:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve