Nova vest
Fudbal

Petak, 23.11.2018.

21:59

Mik Mekarti će biti selektor Republike Irske

Irci su izgleda prelomili, Mik Mekarti će najverovatnije biti naslednik Martina O'Nila na mestu selektora fudbalske reprezentacije.

Izvor: B92

Autor:B92

Mik Mekarti će biti selektor Republike Irske
Photo by Stephen Pond/Getty Images

O'Nil je nedavno podneo ostavku posle neuspeha u Ligi nacija i čini se da čelnici FS Republike Irske nisu gubili vreme.

Ostrvski mediji prenose da je sa Mekartijem postignut nečalan dogovor i da bi sve moglo da bude ozvaničeno za koji dan.

Veruje se da mu je ponuđena plata od 1.1 miliona evra i ugovor na dve godine sa opcijom produžetka saradnje za još godinu, što će svakako zavisiti od rezultata u kvalifikacijama i eventualno na prvenstvu kontinenta 2020.

Takođe, očekuje se da bi deo stručnog štaba trebalo da bude i jedan od najboljih irskih napadača u preteklih 20 godina, Robi Kin, te da bi oni mogli da budu na žrebu grupa kvalifikacija za Evro 2020.

Žreb je zakazan za nedelju, 2. decembra u Dablinu i za očekivati je da do tada sve bude poznato što se tiče novog selektora i njegovog stručnog štaba.

Mekarti je veoma popularan u Republici Irskoj i poslednji je selektor koji je uspeo reprezentaciju ove zemlje da odvede na Mundijal. Bilo je to 2002. u Japanu i Južnoj Koreji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve