Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.11.2018.

15:15

Pep: Pre ili kasnije preuzeću neku reprezentaciju

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola otkrio je želju da, u nekom trenutku svoje karijere, preuzme neku reprezentativnu selekciju.

Izvor: LN

Autor: LN

Pep: Pre ili kasnije preuzeću neku reprezentaciju
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Gvardiola je bio gost i odgovarao je na pitanja studenata jednog univerziteta u Liverpulu posvećenom izučavanju stranih jezika i kultura.

Jedno od pitanja koje je najviše interesovalo mlade studente je bilo to da li će španski stručnjak ikada preuzeti neku reprezentaciju.

"Voleo bih da budem trener neke reprezentacije. Pre ili kasnije to će se i desiti. Želim da mi život bude malo smireniji, da igram više golf... Sada za to nemam vremena, tako da da – to će se desiti pre ili kasnije, ako mi se ukaže prilika i ako mi neka reprezentacija 'zakuca na vrata'. Videćemo", rekao je Gvardiola.

Gvardiola, koji je pre Mančester sitija vodio Bajern Minhen i Barselonu, je istakao da je Premijer liga najteže takmičenje u poređenju sa ostalim domaćim ligama.

"Najteža je (Premijer liga) zbog broja utakmica, vremena, sudijskihi odluka i protivničkih ekipa, ima mnogo toga. To je jedina liga u kojoj postoji pet ili šest timova koje mogu da je osvoje", dodao je Pep.

Španac je istakao da kroz karijeru raste kao trener i da se iz meseca u mesec sve više privikava na novu ligu, zemlju i sve ostalo.

"Sada sam bolji menadžer nego što sam bio u Nemačkoj, i bolji nego što sam bio u Barseloni, značajno. Mislim da sam bolji menadžer i zato što sam uspeo da se priviknem na toliko različitih stvari u ovoj ligi. Ona je stvarno nepredvidiva, što se tiče, pored ostalog, stadiona i emocije navijača", zaključio je Gvardiola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve