Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.11.2018.

15:58

Gvardioli samo opomena za komentarisanje suđenja

FA Engleske progledala je kroz prste menadžeru Mančester sitija Pepu Gvardioli zbog komentara o sudiji Entoniju Tejloru uoči derbija Mančestera.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Gvardioli samo opomena za komentarisanje suđenja
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Gvardiola je prekršio pravilo jer je komentarisao to što je za glavnog sudiju imenovan arbitar iz obližnjeg Vitenšoa.

Bez obzira što se španski stručnjak pohvalno izrazio o Tejloru, menadžerima u Premijer ligi nije dopušten bilo kakav komentar o imenovanju sudija za određene mečeve.

FA Engleske je, bez obzira na prekršaj, odlučila da Gvardiolu samo opomene, tako da on neće snositi nikakve sankcije zbog svog komentara.

Za isti prestup menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo kažnjen je 2016. godine. Tada je Portugalac komentarisao to što je takođe sudija Entoni Tejlor određen da sudi derbi sa Liverpulom.

I Murinjo je takođe pohvalno govorio o arbitru, ali FA ga je kaznila jer mu to nije bio prvi prekršaj. Murinjo je prethodno bio opomenut 2014. kada je kao menadžer Čelsija komentarisao sudiju Nila Svorbrika uoči meča sa Stoukom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve