Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.11.2018.

15:00

Zvezda preko drugoligaša do četvrtfinala Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pobedom nad ekipom TSC iz Bačke Topole – 4:1 (1:0).

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Zvezda preko drugoligaša do četvrtfinala Kupa Srbije
Starsportphoto

Gosti su na stadionu "Rajko Mitić" ostavili izuzetno dobar utisak, ali nisu uspeli da iznenade favorizovanog rivala koji je mnogo kvalitetniji.

Najbolji pojedinac meča bio je dvostruki strelac Veljko Simić koji je pogađao u 39. i 71. minutu, ali je pre prvog gola srpskog šampiona TSC drastično oštećen.

Ognjan Damnjanović je u 17. minutu presekao povratnu loptu Marka Gobeljića i izašao 1 na 1 sa golmanom, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu i signalizirao nepostojeći ofsajd, pa je propala prilika da tim iz Bačke Topole dođe do iznenađujućeg vođstva.

Od tog trenutka ekipa Vladana Milojevića je krenula mnogo ofanzivnije, povela preko Simića, a onda prednost udvostručila preko Nikole Stojiljkovića. Ipak, samo minut kasnije Sumaila je autogolom vratio neizvesnost, pre nego što je Simić otklonio sumnje oko pobednika.

Konačan rezultat postavio je mladi Dejan Joveljić sa bele tačke u poslednjem minutu susreta.

"Crveno-beli" su se ovim trijumfom pridružili niškom Radničkom, Partizanu, Spartaku, Vojvodini, Napretku, Mladosti i Radniku iz Sudrulice koji su već obezbedili mesto među najboljih osam u Kupu Srbije.

Četvrtfinale je 13. marta, polufinalni dvomeči su 17. aprila i 15. maja, a finale 30. maja u Nišu.

Live blog utakmice Zvezda – TSC možete pogledati i OVDE:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve