Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.11.2018.

10:58

Mateus: Kan treba da bude prvi čovek Bajerna

Nekadašnji golman Bajerna i reprezentacije Nemačke, Oliver Kan, kandidat je da na mestu predsednika kluba sa "Alijanc arene" nasledi Ulija Henesa.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Mateus: Kan treba da bude prvi čovek Bajerna
Photo by Sebastian Widmann/Bongarts/Getty Images

Kako je preneo "Bild", Henes je blizu odluke da napusti predsedničku fotelju i to bi mogao da saopšti do kraja meseca, na redovnoj generalnoj skupštini kluba.

Kan je blizak prijatelj Henesa i mnoge klupske legende smatraju da je on pravi čovek za tu poziciju.

Jedan od onih koji podržavaju kandidaturu Kana je i bivši trener Partizana, Lotar Mateus, ali on smatra da bi mu trebalo dati direktorsku rolu.

"Oliver Kan bi trebalo da preuzme rukovođenje umesto Karla Hajnca Rumenigea. On je legenda Bajerna, ima DNK tima u sebi. On je ekspert u oblasti sporta, posebno fudbala. Odvek je bio ambiciozan, poznaje dobro ekonomiju, obrazovan je. Ima moje poverenje da vodi Bajern u budućnosti", rekao je Mateus.

Oliver Kan je u Bajern stigao 1994. iz Karlsruea. U klubu je proveo 14 godina. Ima 632 nastupa u dresu Bavaraca, osvojio je mnoštvo titula, među njima i Ligu šampiona.

Prvak Nemačke je slabo startovao ove sezone. Trenutno su na petom mestu Bundeslige, imaju sedam bodova manje od vodeće Borusije Dortmund.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve