Jankauskas: Srbija jedna od najjačih ekipa u Evropi

Selektor Litvanije Edgaras Jankauskas razočaran je što njegov tim nije ostvario bolji rezultat u Beogradu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

* Živković s tri asistencije odveo Srbiju kod Nemačke i Hrvatske!

* "Orlovi" na skeneru B92: Hvala Žulpa, taman smo pomislili da ne umemo sami

Litvanija je poražena od Srbije 4:1 u poslednjem kolu Lige nacija, pa je tako bez ijednog boda u Grupi 4 eliminisana u Ligu D.

"Čestitam Srbiji. Jasno je da su jači tim, ali smatram da smo bili dobri danas, pogotovo u prvom poluvremenu, nismo dali protivniku previše mesta da razvije igru. U drugom delu smo primili brzo gol, a ostali smo i bez energije i tada nas je Srbija dokrajčila", rekao je Jankauskas.

Litvanci su namučili "Orlove" u prvih 45 minuta u Humskoj, pogodili su i prečku pri 0:0, a potom zapretili smanjivši na 1:2.

"Srbija je tim koji se kvalifikovao na Svetsko prvenstvo. Ja je smatram jednom od najjačih ekipa u Evropi, naročito gledajući imena koja igraju. Što se tiče same Lige nacija, mislim je ona dobra, kvalitetna, ali mi nismo bili u adekvatnoj grupi, pošto su skoro sve ekipe sto mesta iznad nas na UEFA rang listi. Nismo iskusna ekipa, imamo šestoricu prvotimaca koji igraju domaću ligu, koja nije jaka. Naravno da smo razočarani ukupnim plasmanom u grupi. Iskustvo i lekcije koje smo dobili kroz ovo takmičenje biće dobro za litvanski fudbal".

strana 1 od 2 idi na stranu