Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.11.2018.

22:55

"Orlovi" na skeneru B92: Hvala Žulpa, taman smo pomislili da ne umemo sami

Fudbaleri Srbije su uprkos ubedljivoj pobedi nad Litvanijom opet imali dosta problema te pokazali opet dobre i loše strane u dva različita poluvremena.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: StarSport

Aleksandar Prijović je pokazao zašto treba da igra, Andrija Živković da se upornost isplati.

Srbija je protiv slabijeg rivala od Crne Gore i najslabijeg u grupi odigrala opet dva različita poluvremena s tim što je sada prvo bilo bledo, drugo malo bolje.

Rezultat 4:1 ne treba da zavara, jer je opet primljen naivan gol, a prvi koji smo dali, poklonio nam je Arturas Žulpa koji je sproveo loptu u svoju mrežu.

Krenimo redom...

Rajković – Spasao je gol u 32. minutu kada je centralni deo odbrane zakazao posle prekida, a odbranio je i Petravičusu malo pre toga. Očajno je reagovao u 64. minutu i probao da ošamari loptu i dodao je Petravičusu i Litvanija je smanjila na 2:1.

Veljković – Pored njega je Deimantas Petravičus šutirao prema Rajkoviću u bliži ugao. Nije srećom imao ni kada da se istakne, jer se Litvanija branila od loših napada Srbije. U jednoj od retkih prilika kad su Litvanci bili u prilici, on i "Bleki" nisu uspeli da zatvore kada treba i primili smo gol.

Milenković – kroz sredinu koju je trebalo da čuvaju on i Veljković je prošla lopta koju je Rajković u 32. minutu skrenuo u prečku i sačuvao svoju mrežu. Slično kao i kod Veljkovića, nije pokrio grešku svog golmana kod gola. Osim toga, zaista nije bilo mnogo posla.

Rukavina – Izuzev nekoliko loših centaršuteva, nije se video u prvom delu igre. U nastavku je pripretio šutem u 49. minutu, posle čega je Srbija iz kornera povela.

Rodić – Pokrivao je celu svoju stranu, bio aktivan u napadu, a u odbrani je povremeno ostajao u liniji sa Veljkovićem i Milenkovićem kad Rukavina krene ofanzivnije. Korektno je pokušavao da kombinuje sa Gaćinovićem, ali igraču Ajntrahta nije bio dan pa su kombinacije bile neuspešne. Trudio se i to je u redu.

Maksimović – Imao je odličnu šansu iz kornera posle pola sata igre. Odigrao je nekoliko nerezonskih pasova poprečno preko igrališta po zemlji, u odbrani je solidno zatvaramo, ali je napred bio spor.

Gaćinović – tražio je rešenja loptama kroz sredinu i po boku sa Rodićem sa kojim se dobro razumeo tek nekoliko puta na početku meča. Dao je sebi predug for u 18. minutu kada je u kontri krenuo u sredinu, iako mu se na krilu otvarao Ljajić. Nakon toga je bilo čudnih pokušaja driblinga i nije ponovio igru iz utakmice sa Crnom Gorom. Zamenio ga je Prijović na poluvremenu.

Ljajić – "Rovario" je po sredini, imao dobro dodavanje za Gaćinovića u 21. minutu koje Mijat sa Rodićem nije pretvorio u opasnu priliku. Dobro je čuvao loptu i bio verovatno najbolji igrač Srbije na terenu. S obzirom na to koliko je nekonkretna bila ekipa "Orlova" u prvih 45 minuta to i nije bilo mnogo teško. U drugom poluvremenu je lopta manje bila kod njega, ali smo napred zaigrali bolje jer je na krilima bilo više prostora. Dao je gol u 75. minutu smirenim lobom posle dodavanja Prijovića za 4:1. Zamenio ga je Aleksić u 82. minutu.

Lukić – Promašio je odličnu šansu u 26. minutu kada mu je uz malo sreće došla lopta od Rodića. Igrao je između dva kaznena prostora, čekao iz drugog plana, ali nije pokazao mnogo.

Živković – Imao je ulogu "radilice". Menjao je strane, trčao dosta, bio agresivan u presingu po potrebi. Međutim, centaršutevi koje je upućivao su po pravilu blokirani pa nije pravio razliku u prvom poluvremenu. U drugom već jeste, Prijović je skupio malo odbranu u sredini, pa je možda i zato prošlo nekoliko ubacivanja od kojih su dva rezultirala golom. Doduše, prvo je bilo korner i auto-gol Žulpe, a drugo asistencija za pogodak Mitrovića u 58. minutu. Asistirao je i Prijoviću za pogodak u 71. minutu i tako mnogo popravio utisak u drugom poluvremenu.

Mitrović – povremeno se vraćao i do polovine terena da bi odložio loptu na neku od strana što je protiv Crne Gore radio Matić. Iako nije bio velika pretnja u prvom poluvremenu, u drugom je dao gol iz jedne od prvih boljih šansi koja mu se ukazala kada je ispratio centaršut Živkovića za 2:0. Nakon toga je do isteka 70. minuta imao i jak udarac sa ivice šesnaesterca, malo je falilo da bude i drugi njegov gol.

Prijović – Zaslužuje više minuta definitivno. Već u prvih 15 minuta nastavka bio je u dve odlične situacije. U prvoj nije primio loptu jer se spetljao, u drugoj je pogodio stativu. Ispravio se u 71. minutu kada je dao gol za 3:1, a tek onda sjajnom asistencijom za Ljajića koji minut kasnije. Bio je džoker sa klupe.

Fejsa – Zamenio je Lukića u poslednjih 15 minuta, izgubio je jednu loptu u svom kaznenom prostoru, ali nije mnogo dolazio do izražaja. Slično je i Danijelom Aleksićem koji je ušao u poslednjih desetak minuta umesto Ljajića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve