Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.11.2018.

12:18

FA Engleske pokrenula istragu protiv Fulama zbog optužbi o korupciji

Klub iz Londona nalazi se na udaru istražnih organa posle optužbi koji je na njihov račun uputio bivši funkcioner Kreg Klajn.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

FA Engleske pokrenula istragu protiv Fulama zbog optužbi o korupciji
Photo by Clive Mason/Getty Images

On je otpušten u novembru prošle godine posle serije sukoba sa članovima uprave Fulama. Pre mesec dana je preko Tvitera poručio kako ima dokaze o korupciji unutar kluba.

Fudbalska asocijacija Engleske je nedavno poručila kako prati sve navode, a u utorak je i definitivno potvrđeno da je otvorena istraga. I Fulam i vlasnik Šahid Kan su odbacili optužbe.

Klajn je tokom svog rada u Fulamu imao niz nesporazuma sa vlasnicima po pitanju skautinga igrača, transfera i saradnje sa agentima i optužio je Fulam za prevaru, eksploataciju dece i rasizam.

Neke od njegovih optužbi odnose se i na Kanovu ponudu za kupovinu stadiona "Vembli", koja je kasnije povučena, dok je vlasnik Fulama tvrdio da razlog za odustajanje nisu bile Klajnove optužbe.

Inače Klajn je dugogodišnji prijatelj Kanovog sina Tonija. Sarađivao je sa porodicom godinama pre nego što je raspoređen u Fulamov tim za regrutaciju igrača. Ipak, turbulentni odnosi sa pojedincima i neslavan odlazak pre godinu dana uticali su na drastično pogoršanje odnosa.

U Fulamu veruju da njegove optužbe nemaju kredibilitet dok on poručuje da je bio svedok brojnih nepravilnosti tokom svog boravka u Londonu.

Klub sa "Krejven kotidža" je poslednji na tabeli Premijer lige. Nedavno je smenio menadžera Slavišu Jokanovića i na njegovo mesto doveo Italijana Klaudija Ranijerija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve