Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.11.2018.

10:16

"Digitalni" Bernabeu: Real planira zaradu od 320 miliona od stadiona

Uprava Reala čini sve ne bi li u doglednoj budućnosti prihodi kluba porasli, a u prilog tome ide i planirano renoviranje stadiona.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

"Santjago Bernabeu" je jedan od najvećih evropskih stadiona, ali početkom 2019. kreću radovi kojima je za cilj potpuni redizajn objekta.

Real želi da iskoristi sve moguće kapacitete. Odavno je urađen projekat, pa će stadion, kada svi radovi budu završeni, imati izgled modernog objekta tipičnog za sportske objekte novog milenijuma.

Taj kako su ga u španskim medijima nazvali "digitalni Bernabeu", biće nešto najmodernije. Real planira izgradnju novih špoing molova, novog muzeja i još niza pratećih objekata bez kojih se stadion 21. veka ne može ni zamisliti.

Otuda je potpisan ugovor sa konsultantskom kompanijom "Ledžends", koja radi na pet kontinenatai koja je lider u oblasti poslovnih linija na sportskim borilištima.

U Španiji su već imali prilike da sarađuju sa Barselonom na redizajniranju "Kamp Nou" stadiona, potom sa Atletiko Madridom pri izgradnji "Vando Metropolitano" stadiona, dok su u SAD radili na prijektima stadiona "Jenki stadiona" i "AT & T stadiona Dalas Kaubojsa.

Takođe, u Premijer ligi, "Ledžends" sarađuje sa Totenhemom na izgradnji njihovog novog stadiona, a radili su i čitav niz projekata vezanih za "Etihad", stadion Mančester sitija.

U Realu su svesni da "Santjago Bernabeu" samo zbog svoje lokacije u srcu grada nudi brojne mogućnosti. Prema planu kluba, cilj je da se godišnji prihod sa stadiona od 173 miliona iz prošle godine, poveća za još 150 miliona godišnje redizajnom objekta.

Na taj način Real bi dobio dodatni prihod koji bi mu pomogao da plati 525 miliona evra koliko će ukupno koštati radovi na renoviranju stadiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve