Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.11.2018.

22:35

Van Dajk kao špic "dotukao" Nemce: Holandija u 91. do boda i 1. mesta!

Fudbaleri Nemačke odigrali su nerešeno sa Holandijom u Gelzenkirhenu 2:2 u svojoj četvrtoj utakmici Grupe 1, Lige A, UEFA Lige nacija.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Van Dajk kao špic
Getty images

Holandija, kojoj je bio dovoljan i bod za prvo mesto u grupi, do njega je došla u nadoknadi vremena iako je domaćin vrlo rano poveo sa 2:0 golovima Vernera i Sanea.

Ona će kao prvoplasirana na završni turnir Lige nacija jer ima sedam bodova posle četiri odigrana meča i bolji međusobni skor sa Francuskom, koja ima isti broj bodova.

Nemačka nije imala šanse da prođe do završnog turnira, ali je na kraju meča bilo vidno da im je teško pao novi težak udarac i prosuta prednost od dva gola.

Nemci su bili bolji protivnik tokom 75 minuta, Holanđani samo u poslednjih 15, ali domaćini nisu sve vreme igrali u ritmu iz prvih dvadesetak minuta. Da jesu, lako su mogli da potuku goste.

Ovako nisu uspeli da im vrate za težak poraz 3:0 pre mesec dana. Tomas Miler je kao rezervista u pobedi upisao i jedan rekord jer je od 65. minuta zamenio Gnabrija i 100. put zaigrao u dresu Nemačke.

Njegov tim je već u devetom minutu poveo sa 1:0. Virtuozan pas iz prve Gnabrija je na tridesetak metara od gola prihvatio Timo Verner, produžio je još koji korak i onda vrlo lepo šutirao i savladao Silesena.

Liroj Sane duplira prednost u 20. minutu kada je dobro zalomio ulevo i onda uz malo sreće pogodio po drugi put na meču mrežu Holandije.

Lopta se na putu do gola odbila od noge igrača "lala", skrenula i prevarila Silesena. Nemci su do trećeg gola mogli u 40. minutu kada je Šulc centrirao, Serž Gnabri skočio, a Holanđani imali sreće jer je Gnabrijev udarac završio pored gola.

Holandija je u finišu prvog dela oslabljena izlaskom Rajana Babela zbog povrede, ali je tek u drugom poluvremenu uputila prvi udarac ka okviru gola na kom je stajao Manuel Nojer. Promes sa distance šutira u 55. minutu, Nojer to lagano brani, a odbrana domaćina funkcionisala je odlično.

U međuvremenu dobro šutirao Verner koji se istakao i u 62. minutu ali je lopta još jednom otišla pored stative.

Mada je na polovini Nemačke često bilo i po šest, sedam igrača u narandžastim dresovima u ranoj fazi napada protivnika, presing nije bio dobar, pa su Nemci prilično lako iznosili loptu.

Tek u poslednjih petnaestak minuta, Holandija je počela da napada angažovanije pa je Depaj opasno zapretio u 77. minutu, kada se prošetao kroz odbranu rivala kroz sredinu i onda pucao u Nojerov bliži ugao.

Čuvar mreže Bajerna je odbranio, ali su "narandžasti" ipak uspeli da postignu jedan gol u 85. minutu. De Ron je posle duge akcije dodao Promesu, ovaj je iz kaznenog prostora naciljao ugao i atraktivnim golom smanjio na 2:1.

Kerer je nakon toga slabo šutirao iskosa, iako je bio u dobroj prilici. Na sve ili ništa je krenuo selektor Holandije Kuman jer je u poslednjim minutima Virdžil Van Dajk otišao napred i "glumio" centarfora.

Ta taktika se isplatila šest minuta posle gola Promesa i potpuni šok je nastupio posle centaršuta Holanđana koji glavom skreće Kimih na nogu Van Dajku. Defanzivac Liverpula je bio priseban, uhvatio je loptu u vazduhu i Nojer je mogao samo da se uhvati za glavu, a Holanđani da slave 2:2.

Na završni turnir su prošle Švajcarska, Engleska, Holandija i Portugal i taj turnir će se igrati od 5. do 9. juna igrati u Portugalu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve