Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.11.2018.

10:35

Holandija ima šansu da se vrati u velikom stilu

Pre samo godinu dana holandski reprezentativni fudbal je izgledao beznadežno, nakon propuštanja drugog velikog takmičenja u nizu.

Izvor: B92

Autor:B92

Holandija ima šansu da se vrati u velikom stilu
Foto: Getty Images

Međutim, dolazak Ronalda Kumana potpuno je preokrenuo situaciju i sada je Holandija opet selekcija koja pobeđuje najbolje timove sveta.

"Oranje" je preporod potvrdilo pre nekoliko dana velikom pobedom nad šampionom sveta Francuskom.

Ipak, jedan od bitnijih mečeva ove generacije je na programu u ponedeljak u Gelzenkirhenu.

Holandija gostuje Nemačkoj u poslednjem kolu grupne faze Lige nacija. Dovoljan joj je remi da osvoji Grupu 1 i neočekivano se nađe na finalnom turniru novog takmičenja.

Nemci su već ispali iz elitnog ranga Lige nacija, a u poslednjem meču Holanđani imaju prilike da preteknu Francuze na prvom mestu, za šta im je dovoljan i bod. Kvota na Nemačku je 1,90, a duplu šansu X2 odličnih 1,89. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Nemačka - Holandija.

Holanđanima neće biti lako na Veltins areni, iako je Nemačka ostala bez šansi. "Panceri" će sigurno biti motivisani da se koliko-toliko iskupe navijačima za loš nastup u LN.

Pre svega, tim Joakima Leva će pokušati da se direktno revanšira Holanđanima što su ih pobedom nad Francuskom izbacili u Ligu B.

Ukoliko Nemačka pobedi, Holandija će ostati bez prvog mesta i finalnog turnira koji će se u junu igrati u Portugalu.

Osim ovog meča, u ponedeljak se igraju još pet utakmica koje odlučuju o plasmanu u viši rang, odnosno eliminaciji u niži.

U centru pažnje će svakako biti komšijski duel Češke i Slovačke koje se bore za opstanak u Ligi B. Oba tima imaju po tri boda u Grupi 1, a u prvom međusobnom susretu Češka je slavila u Slovačkoj 2:1.

To znači da Slovaci moraju da pobede u Pragu ako žele da ostanu u drugoj diviziji.

U Ligi C Norveška i Bugarska vode borbu za prvo mesto u Grupi 3 i viši rang. Imaju po deset bodova i igraju protiv Kipra, odnosno Slovenije.

Ako oba tima pobede ili izgube, prva će biti Norveška zbog bolje gol razlike. Bugarska može dalje samo ako osvoji više bodova od Skandinavaca.

Dva bitna meča na programu su i u Ligi D. Makedoniji je dovoljan bod protiv Gibraltara za "skok" u Ligu C, ili poraz Jermenije u Lihtenštajnu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve