Nova vest
Fudbal

Nedelja, 18.11.2018.

12:55

Runi: Neki bivši igrači su ljubomorni na uspeh Engleske

Engleski fudbaler i nekadašnji reprezentativac "Tri lava" Vejn Runi rekao je da su neki bivši igrači ljubomorni na uspeh nacionalnog tima.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Runi: Neki bivši igrači su ljubomorni na uspeh Engleske
Getty Images

Engleska je posle dugo vremena u Rusiji uspela da se domogne završnice takmičenja, a jednom nogom je bila i u finalu, ali je Hrvatska preokrenula rezultat i prošla dalje.

Englezi su završili kao četvrti posle poraza od Belgije u meču za treće mesto. Runi je nedavno, posle pauze, upisao svoj 120. i poslednji nastup u pobedi nad SAD 3:0.

"To nije u redu (ljubomora). Nisam takav, ja sam sada navijač i hoću da Engleskoj ide dobro. Zadovoljan sam koliko sam doprineo i radujem se narednim godinama dok gledam kako reprezentacija napreduje", rekao je Runi koji se od selekcije oprostio još 2017.

Dok je igrao, Englezi nisu prošli četvrtfinale, a poslednji put su bili među osam najboljih na Evropskom prvenstvu 2012.

"Znam neke bivše igrače sa kojima sam pričao ne mogu da se pomire sa tim što reprezentaciji ide dobro. Ne bih rekao da žalim što sa njom nikad nisam osvojio trofej. Dao sam sve što mogu, pokušao da nas učinim uspešnim. Ponekad to jednostavno nije dovoljno. Imao sam svoje vreme i nije ispalo dobro u pogledu titula",
kaže Runi.

"Nazvali su tim u kom sam ja igrao 'zlatnom generacijom', ali ovaj sastav sada ima superstarove kao što su Hari Kejn, Rahim Sterling i Džon Stouns. Dobar je to mlad tim sa drugim igračima koji mogu da uskoče u slučaju povreda. Osvajanje trofeja bi bilo izuzetno za Englesku i nadam se da ovaj tim može da vrati trofeje kući", zaključuje napadač DC junajteda.

Engleska i Hrvatska od 15 časova igraju četvrtu utakmicu u Ligi nacija na londonskom Vembliju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve