Nova vest
Fudbal

Nedelja, 18.11.2018.

14:00

Spektakl na Vembliju – Engleska izbacila Hrvatsku u niži rang!

Fudbaleri Engleske pobedili su Hrvatsku sa 2:1 u poslednjem meču grupe četiri Lige nacija A.

Izvor: AK/PT

Autor: AK/PT

Spektakl na Vembliju – Engleska izbacila Hrvatsku u niži rang!
Foto: Tanjug/ AP Photo/Matt Dunham

Ovim rezultatom vicešampioni sveta eliminisani su iz najvišeg ranga, što znači da će u narednom izdanju igrati u Ligi B.

Engleska je do pobede uspela da dođe zahvaljujući spektakularnom preokretu, pošto su na 15 minuta do kraja utakmice gubili sa 1:0.

Fudbaler Hofenhajma Andrej Kramarić u 57. minutu doveo je Hrvate u prednost i činilo se da će ekipa Zlatka Dalića eliminisati Engleze.

Ipak, dramu na Vembliju uneo je pogodak Džesija Lingarda u 78. minutu. Igrač Mančester junajteda našao se na pravom mestu i samo je prosledio loptu u gol.

Tada su usledili žestoki napadi Engleske, koji su se na kraju isplatili. Kejn je u 85. minutu posavio stopalo i time savladao Kalinića. Engleska se ovom pobedom plasirala u plej-of Lige nacija A.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Od starta meča Engleska je bila bolji protivnika, ređale su se prilike, međutim Hrvatska je uspela da odoli početnom naletu.

Od sredine prvog poluvremena nije bilo mnogo prilika i na pauzu se otišlo bez golova. Izabranici Zlatka Dalića mogli su da budu veoma srećni sa ovakvim rezultatom jer su bili lošiji protivnik.

Na početku drugog perioda igre viđena je slična situacija na terenu, međutim Hrvatska je brzo šokirala sve na stadionu. "Sevnula" je kontra, odbrana Engleske očajno je reagovala i Kramarić je uz malo sreće savladao Pikforda.

Na sreću navijača Engleske, njihov tim nije klonuo. Brzo su se vratili u napadački ritam i u 78. minutu, preko Lingarda su došli do izjednačenja. Treba napomenuti da je pre ovog gola Hrvatska imala veliku šansu da "nokautira" protivnika. Nije uspela i kazna je brzo došla.

Ovaj gol dao je vetar u leđa Englezima, koji su nastavili sa jakim napadima i to im se isplatilo. Kejn je u 85. savladao Kalinića i usledilo je veliko slavlje. Do kraja meča Hrvatska nije uspela da zapreti i Engleska je zasluženo pobedila.

Tok meča mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

630 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d