Nova vest
Fudbal

Subota, 17.11.2018.

19:00

Tadić: Čast svima, ali Srbija će biti prva u grupi

Napadač Ajaksa Dušan Tadić posle meča sa Crnom Gorom poručio je da je Srbija blizu krajnjeg cilja, prvog mesta u svojoj grupi Lige nacija.

Izvor: M.Lj.

Autor: M.Lj.

Tadić: Čast svima, ali Srbija će biti prva u grupi
Foto:Starsport

Izabranici selektora Mladena Krstajića slavili su sa 2:1, a prema Tadiću, rezultat je trebalo da bude ubedljiviji u korist reprezentacije Srbije.

"Prvo poluvreme je bilo dosta dobro. Dominirali smo, videla se razlika u klasi. Trebalo je da bude 3:0 ili 4:0 za nas. To je bio model kako treba da se igra. Nismo postigli taj treći gol koji bi nam mnogo značio. Posle toga, Crna Gora je krenula u drugo poluvreme na sve ili ništa. Mi smo se malo opustili, uneli u igru bespotrebnu paniku, greškama smo im dali elena da pomisle da mogu da dođu do nerešenog rezultata. Mislim da ima još dosta stvari da se ispravi, ali ima i pozitivnih elemenata, naročito iz prvog poluvremena kada smo imali kontrolu i stvarali šanse", kaže Tadić.

On kaže da umor nije bio razlog nešto slabije igre u drugom poluvremenu.

"Nismo se umorili. Trebalo je da ostanemo mirni, da igramo kroz pas. Što se tiče presinga, dobro smo odradili prvo poluvreme, a drugo poluvreme, naročito kad imaš rezultat, malo se opustiš, ali to ne bi trebalo da se dešava. Morali smo da nastavimo sa istim modelom igre kao u prvih 45 minuta, jer nam je to donelo rezultat. Nebitan je bio penal, bila je posle toga šansa, da smo dali treći gol, bio bi kraj. Nismo to uradili, samim tim smo uneli neizvesnost u utakmicu bez potrebe", smatra Tadić.

Bivši igrač Vojvodine i Sautemptona smatra da je veliki deo posla završen i da ovaj tim ima kvalitet.

"Najkvalitetniji smo u ovoj grupi. To smo znali od samog početka. Poštovanje svima, ali moramo da budemo prvi u grupi. Verujem da ćemo i biti", izjavio je Tadić, koji je takođe konstatovao i da nije bitno ko šutira penal, već je najvažnije da se preuzme odgovornost i postigne pogodak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve