Dalić: Motiv na Vembliju je sećanje na Vukovar

Selektor fudbalera Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da je njegovim fudbalerima motiv protiv Engleske u Ligi nacija sećanje na događaje u Vukovaru.

LNIzvor: B92
Podeli
Photo by Michael Regan/Getty Images
Photo by Michael Regan/Getty Images

Engleska dočekuje Hrvatsku u poslednjem kolu njihove grupe u Ligi A Lige nacija u nedelju od 15 časova.

Dalić je podsetio javnost da je dan odigravanja utakmice i Dan sećanja u Hrvatskoj na Bitku za Vukovar održanu 1991. godine.

"Sada idemo na Vembli kako bi uživali u fudbali u dali sve od sebe. Neće biti lako, ali ćemo da pokušamo da pobedimo. Motiv je Vukovar, jer je tada dan sećanja. Nećemo biti u Vukovaru, ali ćemo pokušati da damo svoj doprinos", rekao je Dalić za NovaTV.

Dalić se osvrnuo i na pobedu svoje ekipe na Maksimiru protiv Španije od 3:2 u prethodnom kolu.

"Veličanstvena utakmica, pet golova. Rezultat se okretao, ali mi smo se dobro držali i bili kompaktni i zbog toga smo nagrađeni. Na kraju je bilo predivno", dodao je Dalić.

Na meču protiv "crvene furije" Dalić je dao priliku nekim mladim igračima, kao što su Nikola Vlašić i Josip Brekalo, a ne bi čudilo da neki od njih opet dobiju priliku i na Vembliju.

"Trebaju nam mladi igrači i nova energija. Oni su svoju šansu zaslužili i pokazali su da će biti velika pojačanja. Moraju da se uklope u tim", jasan je trener koji je s Hrvatskom došao do finala Svetskog prvenstva.

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu