Savić najčešće "traži" Stojkovića, Degenek ima najviše dodavanja

Fudbalski klub Crvena zvezda objavio je koji igrači najviše sarađuju na terenu i najčešće se međusobno dodaju ove sezone.

MLJIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
StarSport
StarSport

Na vrhu tandema je Zvezdin defanzivni dvojac sa desne strane Vujadin Savić – Filip Stojković. Štoper i bek su prve opcije jedan drugom, pa su u dosadašnjem delu sezone razmenili 235 dodavanja.

Drugi na spisku je dvojac Milan Borjan – Miloš Degenek, koji je razmenio 199 lopti, samo tri više nego Degenek i Branko Jovičić.

Australijski reprezentativac neretko je kao opciju birao i Milana Rodića sa kojim je razmenio 187 dodavanja, ali i Savića sa kojim je kombinovao jednom manje.

Upravo štoper koji je ovog leta zadužio crveno-beli dres igrač je sa najviše dodavanja u timu Vladana Milojevića – 997. Degenek je u vrhu statistike i po procentu uspešnosti pasova sa 86 odsto, a ispred njega su samo Jovičić sa 88% (961/1095), Krstičić (702/809) i Babić (697/801) sa po 87%.

Kad su u pitanju isključivo utakmice u Ligi šampiona, najveći procenat uspešnih dodavanja ima trio Branko Jovičić, Nenad Krstičić i Vujadin Savić čije su lopte u 81% slučajeva stizale do odredišta.

strana 1 od 2 idi na stranu